“BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ DE NÜKLEERE KARŞI DURMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ DE NÜKLEERE KARŞI DURMALI”


 

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğü ile kabul ettiği ve Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de veto etmemesi ile eleştirildiği Akkuyu NGS ile ilgili imar düzenlemesi yeniden meclise geldi.

Sivil toplum kuruluşlarının bine yakın itiraz dilekçesi sunması ile meclise gelen teklifle ilgili müzakere yapılmazken teklif, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık. Kamu ve Özel Sektör Yatırımlarını İzleme Komisyonları’na gönderildi. 

“MERSİN’İN TALEBİNİ DİKKATE ALIN!

Konuyla ilgili söz alan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, komisyonlardaki meclis üyelerine ‘Mersin’in nükleer karşıtı’ duruşuna destek verme çağrısı yaptı.

Tanrıverdi, “Bizim komisyonlarda temsiliyet hakkımız olmadığı için burada söz alıyorum. Akkuyu NGS iletişim hatları ile ilgili daha önce kabul edilen bu maddeye çok değişik kesimler tarafından itiraz edildi. Kaç kişi itiraz etti? Keşke açıklansaydı. Anamur’dan 79, Bozyazı’dan 80, Aydıncık’tan 180, Gülnar’dan 65, Silifke’den 244, Erdemli’den 53, merkezde de bir hayli itiraz dilekçesi gelmiştir ki toplam bin civarındadır.

Özellikle bu bölgeyi söylüyorum çünkü en çok etkilenecekler bu alanda yaşanlar.

Daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından yapılan bir anket çalışması var ki burada Mersin halkının yüzde 86’sının istemediği ortaya konmuştur. Arkadaşlarımız ‘olumlu da versek, olumsuz da oy versek zaten bu santral yapılacak’ diyebilir. Ama sorun biz Mersin halkını temsil ederken bu işe onay veriyor muyuz? Vermiyor muyuz?

Bozyazı Kent Konseyi örneğin istemiyor bu projeyi, Aydıncık Ziraat odası’nın itirazı var. Çok sayıda kuruluşun tüzel kişiliğin de itirazı var. Benim istediğim komisyonlardaki görevli arkadaşlardan isteğim; Mersin halkının bu talebini dikkate almaları ve yeniden değerlendirmeleri. Umarım ki olumsuz yönde bir karar çıkar ve bu karar mecliste de reddedilir, sağduyu hakim olur ve Mersin’in sesi duyulmuş olur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA