DEAŞ’IN İSTİHBARATÇISI 5. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEAŞ’IN İSTİHBARATÇISI 5. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI


 

Mersin’de MİT ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanan Kuteybe Hammet, 5. kez hakim karşısına çıktı. DEAŞ ile hiçbir bağlantısı olmadığını iddia eden Hammet, bildiklerini anlattığını söyledi.

22 Kasım 2019 tarihinde Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ortaklaşa operasyonunda, kentte DEAŞ adına bilgiler paylaşan 13 kişi, eş zamanlı yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Şahısların ülkeye kaçak yollardan giriş yaptığı ve Suriye’de örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu belirlenmişti.

Öte yandan, devam eden çalışmalarda Tarsus ilçesinde bir şahsın, örgütün istihbaratçısı olduğuna yönelik de bilgiye ulaşıldı. Yapılan operasyonda şahıs gözaltına alınırken, şüphelinin dijital malzemelerinde yapılan incelemede ülke ülke klasörlere ayrılmış dünyanın birçok ülkesinden DEAŞ’a katılım yapanların listesinin olduğu, ayrıca örgüte ait binlerce klasör verinin bulunduğu tespit edildi. Dijital malzemelerden çıkarılan listeye göre örgüte 3 bin 846 kişinin katıldığı belirlenirken, bilgisayarda 103 kişinin öldüğü Ankara Garı saldırısının sanığı Hacı Ali Durmaz ait bir formda ele geçirildi.

Tarsus Kapalı Cezaevinde yatan Hammet, bugün 5. kez hakim karşısına çıktı. Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kuteybe Hammet ile avukatı katıldı. Çevirmen aracığıyla konuşan Hammet, "Hakkımda gelecek raporların hepsi boş gelecek. Benim DEAŞ ile bir bağlantım yok. DEAŞ'ın bilgilerini verdiğim Robert isimli şahsın gerçek ismini bilmiyorum. Ben sadece Abu İsmail El Askeri'yi tanıyorum. Beni zaten Robert'e o yönlendirdi. Benim DEAŞ ile hiçbir ilişkim yok. Uzun zamandır tutukluyum. Bu durumdan dolayı çocuklarımı herkes dışlıyor. O yüzden tahliye edilmek istiyorum. Ben bütün bildiklerimi anlattım" diye konuştu.

Sanık avukatı da müvekkilinin 2015 yılından beri Türkiye'de çocuklarıyla yaşadığını, geçici kimliğinin bulunduğunu, bildiği her şeyi anlattığını, hiçbir dosyada DEAŞ ile bağlantısının olmadığını belirterek, tahliye edilmesini istedi.

İddia makamı da sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, duruşmayı 22 Ekim saat 14.00'a erteledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA