TÜRK VE MÜLTECİ ÖĞRENCİLER SPORDA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK VE MÜLTECİ ÖĞRENCİLER SPORDA BULUŞTU


 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Maliye Gençlik Kampında 60 öğrencinin katılımı ile düzenlenen "Spor ile Sosyal Uyum Kampı" sona erdi.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürütücülüğünü yaptığı ve Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), Olimpik Mülteci Vakfı (ORF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK-UNHCR) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ortaklığıyla hayata geçirilen "Spor ile Sosyal Uyum Projesi" kapsamında 02-04 Ekim tarihleri arası Mersin'de yaşayan 11-15 yaş aralığı 30 bayan, 30 erkek toplam 60 Türk ve mülteci öğrenci ‘Spor ile Sosyal Uyum Kampında’ buluştu.

Kampı; Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Emre Kaçar, Spor ile Sosyal Uyum Proje Koordinatörü Hakan Dulkadiroğlu, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan ve Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Berna Kulaç ile birlikte ziyaret ederek kampa katılan öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Kamp boyunca öğrencilere, 6 Gençlik Lideri ve 3 antrenör eşliğinde, çeşitli sosyal ve kültürel etkiliğin yanı sıra hentbol, judo, okçuluk, yüzme gibi sportif faaliyetler, sokak oyunları, el sanatları, resim ve tarihi turistik gezilerle unutamayacakları bir kamp geçiren öğrenciler sahilde çevre temizliği de yapmayı ihmal etmediler.

2019 Eylül ayında hayata geçen Türk ve Mülteci öğrencilerin sosyal uyumlarını spor aracılığı ile geliştirmek amacıyla farklı spor branşlarında eğitim verilen ve bu yıl pandemi sebebiyle yaz döneminde çeşitli spor branşlarında verilen eğitimlerle "Spor ile Sosyal Uyum Projesi" yapılan kampla amacına ulaşmaya devam ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA