ALANYA SOKAĞI’NDA YOĞUN MESAİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALANYA SOKAĞI’NDA YOĞUN MESAİ


 

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yenileme çalışmalarında sona yaklaşılan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Bölgeyi sık sık ziyaret ederek, esnafların ve vatandaşların görüşlerini alan ve çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Özyiğit, “Güzel bir ahengin oluşması için ortaklaşa hareket ediyor ve güzel bir Yenişehir için birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Yenişehir Belediyesi, Alanya Sokağı olarak bilenen 1902 numaralı sokak ve çevresindeki 11 sokakta yenileme çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Yenişehir Belediyesinin bölge sakinlerine danışarak yürüttüğü proje kapsamında enerji kabloları yer altına indirildi ve yağmur suyu hatları genişletilerek, su boruları yenilendi. Çevre sokaklarda kaldırım yenileme ve asfalt serme çalışmaları devam ederken, Alanya Sokağı’nda begonit taş döşeme işlemleri başladı. Ekim ayının sonunda yol ve kaldırım çalışmaları tamamı sona erecek. Daha sonra tek tip tabela uygulaması, ışıklandırma, dükkân tenteleri ve bina dış cephe boyaları ile ilgili çalışmalar başlayacak. Proje tamamlandığında Yenişehir Belediyesi, yoğun olarak ziyaret edilen bölgeyi estetik bir görünüme kavuşturacak.

Bölgede topyekün bir yenileme yaptıklarını ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Bir süredir devan eden Alanya Sokağı ve çevre sokaklardaki çalışmalarımız sona doğru yaklaşıyor. Sokaklardaki çalışma kendini iyice göstermeye başladı.  Küçük bir alan değil birçok sokak var, Alanya Sokağı ve paralelindeki sokaklarda topyekûn bir yenileme yapıyoruz. Burada yapacağımız çalışmayı MESKİ ve Toroslar EDAŞ ile görüşerek 2019 yılında planladık ve Nisan ayında da elektrik direklerinin kaldırılması ve enerji kablolarının yer altına indirilmesi çalışmaları başladı.  Sokağın altyapısının eski olması işimizi daha da zorlaştırdı alt yapıyı yeniledikçe karşımıza başka sorunlar çıktı ama hepsini tamamladık. Şimdi de üst yapı çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“YAYA AKIŞINDA BÜYÜK BİR RAHATLAMA OLACAK”

Alanya Sokağı’nın kuzey- güney yönünde trafiğe kapatılacağını belirten Başkan Özyiğit, “Burada daha sonra bir sorun yaşamamak için iyi bir koordinasyon oluşturduk. İyi organize olduk ve çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Yenişehir’in ve Mersin’in en çok gezilen sokaklarından biri olan Alanya Sokağı kuzey- güney yönünde trafiğe kapanacak. Sadece doğru-batı sokaklardan trafik devam edecek. Burada vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyeti olmayacak. Ulaşımda bir sorun yaşanmayacağı gibi yaya akışında büyük bir rahatlama olacak. Bölgede esnafın geçmişten gelen ürününü dışarıda sergileme alışkanlığı var. Esnafımızın da tabi ki mağdur olmasını istemeyiz, kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir derdimiz yok ama yapılan işin zarar görmesini de arzu etmeyiz. Güzel bir ahengin oluşması için ortaklaşa hareket ediyoruz ve güzel bir Yenişehir için birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA