TARSUS CEZAEVİ TBMM’YE TAŞINDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS CEZAEVİ TBMM’YE TAŞINDI!


 

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Adalet Bakanlığı'na verdiği soru önergesi ile Tarsus Cezaevi’ndeki hak ihlallerini sordu.

Adalet Bakanlığı'na verilen soru önergesinin konusu; Son günlerde cezaevlerinden gelen hak ihlalleri haberleri oldu. Bu cezaevlerinden biri de Tarsus Cezaevi olurken özellikle T3 kampüsünde kalan tutuklu ve hükümlülerin yaşadıkları ve oldukça vahim olan ihlallere dikkat çekildi.

Kurutulan önergede, “Mersin Tarsus Cezaevlerinde bulunan mahpusların avukatlarıyla yaptıkları görüşmelerdeki beyanlarıyla hazırlanan raporlara göre Tarsus T1, T2 ve T3 cezaevi kampüslerinde hak ihlalleri yaşanmaktadır. Raporda belirtilen iddiaların doğrultusunda;

T3 kampüsüne getirilen 20 yaşındaki mahpus Mehmet Akyüz’ün psikolojisinin bozuk olduğu, bir süredir makatından çok fazla kan geldiği ve aşırı derecede kan kaybettiği, revire çıkartılması için sözlü olarak başvuruda bulunulmasına rağmen sonuç alınamadığı, cezaevi doktorunun revir talebi olanları muayene etmeden önce gardiyanlardan birini koğuşa gönderip mazgaldan hasta olan kişiye sorular sordurup hastanın durumunu öğrenmeye çalıştığı, gardiyanın beyanına göre hastaya tedavi uyguladığı iddiaları doğru mudur? Bu vahim iddialara yönelik Bakanlığınızca bir soruşturma/inceleme başlatılmış mıdır?

T3 kampüsüne getirilen mahpus Savaş Deli’nin cezaevine girmeden önce görevlilerce dövülerek sağ kaburgasının kırıldığı, yüzünün ve gözünün şiştiği, burnunun zarar gördüğü iddiaları doğru mudur? Talebi üzerine çıkarıldığı revirde cezaevi doktoru tarafından hastaneye sevkinin yapılmamasının gerekçesi nedir? Hazırladığı ve savcılığa gönderilmek üzere idareye verdiği şikayet dilekçesinin akıbeti nedir?

Yeni Yaşam gazetesinin defalarca talep edilmesine rağmen uzun bir süredir verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?

Tutuklu ve hükümlülerin sosyal, sportif, kültürel veya eğitsel hiçbir etkinliğe çıkartılmadıkları iddiaları doğru mudur?

Tarsus T3 kapalı cezaevinde tutulan İsa Bal’ın yaşı, kaldığı koğuşun kalabalık olması ve koğuşta yaşadığı başkaca sorunlar sebebiyle koğuş değişikliği talebinin idarece karşılanmadığı ve bu konuda şubat ayından bu yana yaptığı 15 adet yazılı başvurunun cevapsız kaldığı iddiaları doğru mudur? Ailesinden uzakta hapsedildiği için hem kendisinin hem ailesinin mağdur olduğu beyanıyla Van il merkezinde bulunan cezaevlerinden birine sevk talebinin karşılanmamasının gerekçesi nedir?

Tutuklu ve hükümlülerin gönderdikleri mektupların en az yarısının yerine ulaşmadığı iddiaları doğru mudur? Mektuplar alıcılara neden gönderilmemektedir?

İdareye verilen dilekçelere cevap verilmemesinin, dilekçelerin kayda girip girmediklerinin mahpuslara bildirilmemesinin, birçoğunda tarih ve sayı taleplerinin karşılanmamasının gerekçesi nedir?

22.08.2020 tarihinde halay çeken 9 kişi hakkında slogan atıldığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldığı, bu soruşturma kapsamında 9 kişiye iletişim kesme cezası verildiği iddiaları doğru mudur?

Osman Uçar, Ünal Gülmüş ve İbrahim Yiğit isimli mahpusların ağırlaştırılmış müebbet cezası almaları gerekçe gösterilerek tekli koğuşlarda tutuldukları iddiaları doğru mudur?” sorularına yanıt istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA