AKKUYU, YENİDEN MECLİSE GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU, YENİDEN MECLİSE GELİYOR!


 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ağustos ayında kabul edilmesi ve Başkan Seçer’in de veto etmemesi ile büyük tepkiye neden olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin enerji iletim hattının imar planlarına işlenmesinin iptali için sivil toplum kuruluşlarının topladığı imzalar işe yaradı! Konu yarın ki Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda yeniden ele alınacak!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Ağustos 2020 tarihli birleşiminde Cumhur İttifakının oylarıyla kabul edilen, Akkuyu Nükleer Güç Santralinin enerjisini ulusal şebekeye bağlayacak trafo ve yüksek gerilim hatları için gerekli 1/1000’lik imar değişikliği teklifi yeniden meclise geliyor.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer veto etme hakkı varken etmediği düzenleme ile ilgili Mersin Nükleer Karşıtı Platform başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının çabası sonuç verdi.

Platform bileşenlerinin 2 Eylül günü Belediye Taş bina önünde yaptığı çağrıya uyan demokratik kitle örgütleri (DKÖ), 30 günlük itiraz süresi içinde dilekçe vererek duruma itiraz etti. Bu çağrılar, yerel basında yer aldığı gibi, ulusal basında da yer aldı ve yaklaşık 700 imza toplandı.

Toplanan imzalar sonucunda imar planı düzenlemesinin mecliste yeniden görüşülmesine karar verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA