GÖZNE’DE SUÇ İŞLENİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZNE’DE SUÇ İŞLENİYOR!


 

Gözne’ye kurulmak istenen mermer ocağına karşı ÇED Toplantısına izin vermeyen çevreciler, birçok hukuksuzluk ve doğa katliamı ile Gözne’de suç işlendiğini savundu!

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin’in Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi'nde yapımı planlanan mermer ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme Toplantısı’na (ÇED) tepki gösterildi. 

Yayla turizmine ve sağlığa zarar vermesinden endişe edilen mermer ocağı ile ilgili ÇED Raporu ile ilgili Gözne Mahallesi’nde kahvehanede düzenlenmek istenen “Halkı bilgilendirme” Toplantısına çevreciler ve siyasi partiler katıldı.

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ile Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) da katılım sağladığı toplantıya Gözne sakinleri de destek verdi.

 

TOPLANTI YAPILAMADI

Konuşmalarına izin verilmeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine katılımcılar tepki gösterdi. Pankartlar açan çevreciler, sürekli depremler yaşanırken böyle bir tesisin kabul edilemeyeceğini belirterek, 6 metrelik yolun cadde gibi gösterilmesine de isyan edip, bu durumun suç olduğunu savundular. Çevrecilerin tepkisi ile toplantının yapılmaması sağlandı. Ve ilgili görevliler tarafından toplantının yapılmadığına dair tutanak tutuldu. 

 

“CENNET YAYLAMI CEHENNEM YAPMA”

Açılan pankartlarda, “Cennet yaylamı cehennem yapma”, “Dinamit sesi değil kuş sesi istiyoruz”, “İşbirlikçi şirket Gözne’yi terk et”, “Doğayı katletme yaylamı katletme”, “Taş ocağı, mermer ocağı istemiyoruz”, “Doların yeşiline değil, doğanın yeşiline sevdalıyız biz” mesajları verildi.

 

“GÖZNE’DE SUÇ İŞLENİYOR”

Toplantıda ayrıca “Gözne’de suç işleniyor” başlığıyla yayınlan bildiride şu ifadelere yer verildi; “6 metre genişliğindeki köy yoluna cadde adı verilerek suç işleniyor. Meskun mahalde dev iş makineleri geçmesi yasak. Suç gece gündüz demeden can güvenliği, gürültü ve kirlilik üreterek suç işleniyor! Bölgeye kimlik kazandıran tepeler, dağlar, ormanlar, yok edilerek kimliksizleştirilerek suç işleniyor. Patlamalarla su kaynaklarının damarları tıkandı. Çeşmeler kurutularak suç işleniyor. 20 yıldır şiddetle artan bu doğa katliamının ulusal ekonomik katkısı 20 yılda yüzde sıfır iken doğaya ve insana verdiği zararın yüzde 100 olmasıyla suç işleniyor.

Belleğimizde kalan yaz etkinlikleri ve doğal güzellikler tüm yerel ve kamu yöneticilerinin bölgeyi birkaç doğa düşmanına teslim etmeleriyle suç işleniyor.

Coğrafyamızdaki doğal taşları Çin’e satarak, yalçın kayaları yok ederek, Anadolu’nun tamamını taşısalar bile doymayanlar elimizde talan edilmiş bir ülkeden başka hiçbir şey bırakmayacaklar. Bu suçları sonlandırın ve yaylamızı çocukluğumuzdaki gibi çocuklarımıza bırakmamıza engel olmayın”.

 

“BURADA CİDDİ BİR TALAN SÖZ KONUSU”

Etkinliğe destek verenlerden MERÇED Başkanı Sabahat Aslan da, “Yayla turizmine çok ciddi bir ket vuracağı gibi ekolojik dengeye de çok ciddi zararlar verilecek. Güzelim dağlar delik deşik edilecek. Ormanlar talan edilecek. Yer altı su kaynakları yok edilecek. Burada insanlar tarım ve hayvancılıkla geçinirken bunlar yok olacak. Burada ciddi bir talan söz konusu” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA