ORMANDA REÇİNE HASADI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANDA REÇİNE HASADI BAŞLADI


 

Haber Merkezi

           

Tarsus, Silifke ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüklerinde reçine hasadı başladı.

Orman Genel Müdürlüğü planları çerçevesinde, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü endüstriyel alanlarda ve alternatif tıpta yoğun olarak kullanılan reçinede dışa bağımlılığı azaltmak ve üretimi artırmak için çalışmalara devam ediyor.

Plan kapsamında Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamalan, Gülek ve Karabucak Orman İşletme Şeflikleri, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilovacık Orman İşletme Şefliğinde, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Büyükeceli Orman İşletme Şefliği 2017-2021 yıllarını kapsayan ‘Reçine Eylem Planı’ kapsamında 2020 yılı için 55 ton reçine üretimi ihale edilmişti. İhaleyi alan firma reçine üretim sezonu boyunca yaptığı reçine sağım çalışmalarını tamamlamış olup hasada başlandı.

Ağacın dış kabuğunun soyulmasıyla elde edilen reçine, suda erimeyen yapısı ve ısıtılınca hemen erimesi sayesinde birçok üründe ham madde olarak kullanılıyor. Boya, cila, kozmetik gibi birçok sanayi alanının yanı sıra üründen ağız, mide ve cilt sağlığı için alternatif tıpta da sıkça yararlanılıyor.

Bölge Müdürlüğü, ormanlardan fadalanılabilirliği en üst seviyeye çıkararak ülke ekonomisine katkıda bulunmak için reçine üretiminin ilerleyen yıllarda da daha verimli bir şekilde devamını hedeflemekte. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA