DALYA MÜSLÜM, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SURİYE’DE YUVALANDIĞI 26 YERİ GÖSTERMİŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DALYA MÜSLÜM, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SURİYE’DE YUVALANDIĞI 26 YERİ GÖSTERMİŞ


 

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ikna çalışması sonucu teslim olan, PYD/PKK elebaşlarından Salih Müslüm’ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm’ün, terör örgütünün Suriye’de yuvalandığı 27 yerin harita üzerinden koordinatlarını gösterdiği ve 127 örgüt mensubunu da teşhis ettiği öğrenildi.

Müslüm hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Müslüm hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının mahkemenin takdirine bırakıldı. Dalya Mahmut Müslüm'ün 2013 yılında örgüte katıldığı, ilk olarak Suriye'nin Karaçok bölgesinde sözde basın biriminde örgüt mensuplarının fotoğraf ve videolarını çektiği belirtilen iddianamede, daha sonra başta terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 'Esma Samur' kod adlı terörist Gülten Alataş olmak üzere örgütün birçok sözde yöneticisinin şoförlüğünü ve korumalığını yaptığını dile getirdiği görüldü. İddianamede, Dalya Mahmut Müslüm'ün ikna çalışmalarıyla teslim olmasının sağlandığı da belirtildi.

 

ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN YARARLANMAK İSTEMİŞ

Teslim olduktan sonra Müslüm'ün ilk ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söylediğinin belirtildiği iddianamede, "Müslüm, terör örgütü içerisinde bulunduğu süre zarfında Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerine yönelik bir eylemi olmadığını, gerçekleştirilecek bir eyleme katılmadığını, terör örgütüne zorla ailesi tarafından katılmasının sağlandığını, bu nedenle de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini beyan ettiği, verdiği bilgilerin yapılan araştırmalar sonucunda doğru olduğu anlaşılmış olup, şüphelinin beyanında da belirttiği gibi katılmış olduğu bir eylemi tespit edilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

 

ÖRGÜTÜN BULUNDUĞU 26 YERİN KOORDİNATLARINI HARİTA ÜZERİNDEN GÖSTERDİ

Dalya Müslüm'ün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü arşivindeki fotoğrafların deşifresi çalışmasında 127 örgüt mensubunun teşhisini yaptığı belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi: "Bu örgüt mensuplarının genellikle yanında görev yaptığı ve terör örgütüne haiz üst düzey örgüt mensupları olduğu anlaşılmıştır. Müslüm'ün ifadesindeki ve teşhis ettiği fotoğraflardaki şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma bulunanların soruşturma dosyalarına şüpheliye ait ifade ve teşhis tutanakları gönderilmiştir. Haklarında soruşturma bulunmayan şahıslarla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunulmuştur. Sanık eli kanlı terör örgütünün Suriye'de yuvalandığı 26 yerin harita üzerinden koordinatlarını gösterdi."

Müslüm, emniyetteki işlemlerinin ardından 27 Temmuz'da adliyeye sevk edilmiş, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA