BAŞKAN GÜLTAK İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN GÜLTAK İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİ


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; ilçenin kırsal yerleşim bölgeleri olan ve özellikle tarımsal üretimle öne çıkan İhsaniye (Melemez), Sarıibrahimli, Evci, Nacarlı ve Bağlarbaşı mahallelerini ziyaret etti.

Haber Merkezi

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç ve Akdeniz Belediye Başkan Yardımcılarının da eşlik ettiği ziyaretlerinde Başkan Gültak; yapılması gereken hizmetleri yerinde tespit etti, asfalt yama, kaldırım, okul, cami ve spor sahalarının tadilatı gibi konularda ilgili birimlere talimat verdi.

“MELEMEZ’İN YURT ÇAPINDA TANINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İhsaniye (Melemez) Mahallesi’ni ziyaretinde konuşan Başkan Gültak, tarihi değere sahip Girit köyü olan İhsaniye Mahallesi’ni, yurt çapında tanıtmak ve hak ettiği değere ulaştırmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı. Belediye olarak; Melemez’e 4 adet “Ekşi Maya Girit Ekmeği Fırını” yaptıklarını, yakında 1 tane de daha yapacaklarını kaydeden Başkan Gültak, “Mahalleli kadınlar; bu tandırlarda geleneksel ekşi mayalı ekmeklerini üretiyor, böylece kültürel bir mirası da sürdürüyorlar. Ayrıca kurduğumuz kadın kooperatifinde de kendilerine yer verdik. Kadınlar; kooperatif üzerinden veya bireysel olarak ürettikleri ekmekleri satabilecek. İhsaniye’yi, Melemez’i, diğer adıyla da Girit köyümüzü, tüm ülkemize tanıtmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“MUHTARLARA FATURA DESTEĞİ BU AY BAŞLIYOR”

Bir kamu hizmeti veren, vatandaşlarla devlet kurumları arasında iletişim kuran muhtarları çok önemsediğinin de altını çizen Başkan Mustafa Gültak, Ekim ayından itibaren Akdeniz ilçesine bağlı 65 mahalle muhtarlık binasının elektrik, su, telefon ve internet faturalarının 400 liraya kadar olan kısmını belediye olarak karşılayacaklarını da ifade etti.

“VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ YERİNDE DİNLİYORUZ”

Mahallelerde bulunan okul, cami ve spor sahalarının yanı sıra, yardıma muhtaç vatandaşları da evlerinde ziyaret eden Başkan Gültak; bizzat gördüğü eksiklikleri not ettirip, giderilmesi için müdürlükleri arayıp talimat verdi. Başkan Gültak; “Halkımızla bir araya geldiğimiz ziyarette, muhtarımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Bu ziyaretlerimiz çok verimli geçiyor. Mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyacını duyduğu hizmet ve çalışmaları sunacağız. Özellikle asfalt, yol veya kaldırım gibi eksiklikleri olan bölgelerimizde en yakın zamanda gereken çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLARA MASKE VE DEZENFEKTAN DAĞITILDI

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın; İhsaniye (Melemez), Sarıibrahimli, Evci, Nacarlı ve Bağlarbaşı ziyaretleri sırasında zabıta ekipleri de Koronavirüs salgınına karşı mahalle sakinlerine maske ve dezenfektan dağıttı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA