AKDENİZ’DE İŞGAL KAVGASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE İŞGAL KAVGASI!


 

HEDİYE EROĞLU -  ÖZEL HABER

Mersin’in Akdeniz ilçesinde lojistik faaliyetler öne çıkarken işgal edilen bölgelerin kurtarılması ve haksızca elde edilen ranta ‘dur’ denilmesi için belediyeden önemli bir hamle geldi. Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde 13 dönümlük arazinin Gümüştaş Firması’nın adeta işgal ederek garaja dönüştürdüğü ortaya çıktı! Belediye işgale ‘dur’ demek için düğmeye bastı!

“BELEDİYENİN HABERİ VAR MI?”

Konuyu gündeme getiren HDP oldu. Akdeniz Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında söz alan HDP Grup Sözcüsü Salih Akbaş, “Ne yazık ki belediyemize ait olan 13 dönümlük bir arsanın şuanda özel bir firma tarafından kendisine rant sağlayarak burada garaj yapması ve burayı konteynır sahası yapması konusunda bir açıklama istiyoruz. Çilek Mahallesi’nin Oyak Beton Santrali’nin hem yan tarafındaki 13 dönüm bir arazi şu anda bir özel firma tarafından işgal edilmiş. Bu işgalden belediyemizin haberi var mı? Belediyemizin haberi yoksa bu zabıtlar müdürlüğümüzün görevi nedir, nende bunu takip etmiyor?” dedi.

 

SPOR SAHAYMIŞ!

HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş da, gelen ihbar üzerine bölgeye giderek inceleme yaptıklarını açıkladı. Kuş daha sonra şu açıklamayı yaptı; “Bu yerle ilgili bir ihbar geldi bize ve arkadaşlarla tespit etmek için bölgeye gittik. Gittiğimizde Akdeniz Belediyesine ait olan bu arazinin geçmiş dönemlerde spor tesisi olarak kullanılan bir yer olduğunu gördük. Yöre halkı buranın atıl duruma geldiğini ve uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin işgal ettiğini söylediler.

Bu vesileyle orayı Gümüştaş Konteynır Yerleştirme Garajı olarak kullanılan yerin belediye tarafından oraya tahsis edildiğini duyduk.

 

KİRAYA MI VERİLDİ?

Eğer kiraya verilmişse bunun meclis gündemine gelmesi gerekiyor. Kira bedeli olarak verilmediyse bunun hangi amaçla verilmiş ve belediye bunu spor kompleksi olarak neden işlevli hale getirmemiştir? Oranın garaj olarak verilmesinin o çocuklara bir faydası olmuyor. O çocuklar orayı terk eder ama başka bir alanı işgal edip, o illeti yine kullanırlar. Bu da çocuklarımız açısından büyük bir tehlikedir. Çocuklarımızı kurtarmak açısından neden alternatifler oluşturmuyoruz? Orası neden işlevsel hale getirilmedi ve orası neden bir spor kompleksi olarak tekrar inşa edilmedi? Ya da neden rehabilitasyon merkezi inşaatı yapılmadı? Gittiğimizde Muzaffer Şahin arkadaş oradaydı ve onun orada olma gerekçesi açıkçası neydi anlamış değilim, orada neyin pazarlığı yapılıyordu?” diye konuştu.

 

HEDEF GÖSTERME TARTIŞMASI TANSİYONU YÜKSELTTİ

Ancak Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak araya girerek, kişilerin isimleri telaffuz edilerek hedef gösterilemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine HDP’li Salih Akbaş, “Biz kimseyi zan altında bırakmak için bunları söylemiyoruz. Sorunlu olan bir yer var ve birisinin işgali altında olan bir yerin her hangi birimizin ilişki kurmasının doğru olmadığını kastettik. Biz burada söz hakkı alarak ve üslubumuza dikkat ederek kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin yüksek sesle itirazlarına tepki gösteren Akbaş, “Öncelikle sizden ricam bu arkadaşların bağırması ya da çağırması onları haklı kılmaz. Onların varlığının bizden daha güçlü olduğunu da ifade etmez. Tanımıyoruz böyle bir gücü. Baskı yaptıkça daha çok kendilerini yıpratacaklarını da söylüyorum” dedi.

 

UYUŞTURU ISLAHI SAVUNMASINA TEPKİ

Söz konusu işgali yapan firmanın, “Ben burayı ıslah ettim” savunması yapmasına de tepki gösteren Akbaş, “Neye göre ıslah ettin? Islah edilmesi gereken uyuşturucuya talim olan insanların oradan temizlenmesi için doğru yöntem bu değildir. Gidip kendi özel mülkiyetine katarak oradan istihdam sağlanarak uyuşturucu ile mücadele edilmez. Orada gençlere yönelik bir tesisin kurulması ve bilimsel olarak doktorların, psikiyatrilerin kontrolünde yapılmalı. Yoksa ben gideyim kendime rant sağlayayım ve ‘ben burayı uyuşturucu kullanıcılarından çıkarıyorum’ deyim. Bu doğru değildir. Bunun açıklama gereği vardır. Hangi amaçla verildi? Bu insan bizim kendi kapımızı kapatarak kendi sahasında açmış olduğu kapıyı bize açıklayın” dedi.

 

“İNSANLARI RENCİDE ETMEDEN VE SUÇLAMADAN KONUŞUN”

Başkan Gültak ise “Bu çok güzel bir takip olmuş, ben buna karşı değilim. Ama burada isim zikredip ‘Ne için oradaydı?’ demek sıkıntı yaratır. Şimdi empati yapalım Salih bey ya da Bedriye hanım falanca yerde sıkıntı var ama ‘orada ne işiniz var’ desem ne anlarsınız. Ben burada insanları susturmaya çalışıyorum ama şahıslarına yönelik hareketlerde bulunursanız onlar da insan ve psikolojileri bozulur, sesleri yükselir, kontrol edemeyiz. Sadece onlar değil, sizlerde cümlelerinizi kullanırken insanları rencide etmeden ve suçlamadan konuşun. Eğer burada bir gasp varsa gider bakarız, ben müdahale etmiyorsam bir dahaki mecliste ‘Hayrola Başkanım’ dersiniz. Ama insanların adını zikrederek bir yere varamayız. Vardığımız zaman da, o zaman sesler yükselir. Kimse kimseyi burada zan altında bırakacak laflar edemez, ettirmeyiz. Bunların hepsi kameralar önünde oluyor, herkesin avukatı var dava açarlar ve tazminat hakkı kazanırlar. Ben orada olsaydım ne olacaktı? Beki konuyu incelemeye gittim, ne diyeceksiniz? Olmaz arkadaşlar lütfen ya kimse kimseyi rencide etmesin” dedi.

 

“UYDURMA BİR SENARYO OYNAMIYORUZ”

Bedriye Kuş ise “Biz burada uydurma bir senaryo oynamıyoruz. Biz orada gittiğimiz, karşılaştığımız ve duyduklarımızı burada dile getirmeye çalışıyoruz. Oraya gittiğimiz de bu ve AKP Belediye meclis üyesi oradaydı. Orada olan arkadaşın buradaki söylemlerini biz burada dile getiriyoruz. Geçmiş dönemde Belediye Başkan Yardımcılığını yapan bir arkadaşın bilgisi varsa, bir meclis üyelerinin bilgisi olmaması söz konusu olabilir mi? bunu anlatmaya çalışıyoruz. Sizi zan altında bırakmaya çalışmıyoruz” dedi.

 

BAŞKANDAN “BENİMLE GÖRÜŞEMEYECEKSİNİZ” ÇIKIŞI

Başkan Gültak ise “Bedriye Hanım ben de desem ki ‘Sizi bir yerde falanca kişi ile gördüm, pazarlık yapıyormuşsunuz, bana öyle dediler’ desem ne olur? Hoşunuza gider mi? deliliniz, belgeniz var mı? bu yüzden meclisi geriyorsunuz. Siz bana ulaşan insanlarsınız” dedi.

Bedriye Kuş’un, “Ulaşamıyorum” çıkışı üzerine Başkan Gültak sinirlenerek, “Ben size bir şey demeyeceğim bu konuda ama benimle bazı konularda görüşemeyeceksiniz bundan sonra. İlla böyle bir tavır içine girmek istiyorsunuz, eğer benimle görüşmek istemiyorsanız olur. Bakın ben Bedriye Hanımla, Ali Beyle, Salih Beyle görüştüm. Eğer bana görüşmedik diyorsanız ayıp ediyorsunuz. Neyse sorun değil Allah biliyor. Bundan sonra bakacağız görüşmelere. Siz bir şeyi tespit ettiniz, ben de burada talimat verdim ‘Hemen boşaltıyorsunuz ve ceza yazıyorsunuz’ diye. Bu kadar net, bitti. Bir yerlerden talimat alarak Akdeniz Belediye Meclisini yönetemezsiniz, ona göre. Yönettirmem, haberiniz olsun. Bilmiyorum ama sadece uyardım. Biz kimseye devletin malını peşkeş çekmedik. Bu alın tertemiz açık çok şükür” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA