BÜTÜN İŞÇİLER DAYANIŞMAYA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜTÜN İŞÇİLER DAYANIŞMAYA!


 

AKİB ile yapılan görüşmelerde istedikleri ücrette anlaşamayan ve greve çağrı yapan GİŞDER Başkanı Abdülselam Kutlu, gözaltı ardından yapılan dayanışmanın çok önemli olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

AYŞENUR ÖNAL

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Güvencesiz İşçiler Derneği'ni (GİŞDER) ziyaret etti.

Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) ile her yıl yapılan işçi ücretleri pazarlığı konusunda anlaşmaya varılamayınca işçilere grev çağrısı yapan GİŞDER Başkanı Abdülselam Kutlu, bu çağrının ardından göz altına alınmıştı. Gözaltı kararına karşı kamuoyu oluşmasının ardından işçilerin talep ettiği 116 TL yerine, 106 TL ile anlaşmaya varılmıştı.

Grev hakkında açıklamalar yapan Kutlu, "Sendikal mücadelenin çok fazla yara aldığı bu günlerde böyle bir mücadeleyi yükseltmemiz önemli. Biz genel olarak neler yapabiliriz onu konuşmalıyız. Çukurova özellikle Mersin, Adana narenciyenin başkenti. Yıllardır güvencesiz çalışan tarım işçileri sömürü haline getirilmeye çalışılıyor. Biz de daha önce derneklerimiz vardı, kapandı. Bu sefer daha geniş çaplı kapsayıcı ve işçi haklarını savunabilecek bir dernek açmak istedik" dedi.

 

"HERKESİN EMEĞE SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

Yıllardır AKİB ile işçi ücretleri üzerinden görüştüklerini söyleyen Kutlu, "Asgari ücret boyutunda bile değil sadece brüt üzerinde. Biz de bunu kabul etmedik. Ağustos ayında bir toplantı yaptık AKİB ile, bunu kabul etmediğimizi söyledik. Bütün ihracatçılar ile görüştüklerini ve bizim istediğimiz 116 TL ücreti veremeyeceklerini söylediler. Biz de o zaman 6 derneğiz başımızın çaresine bakarız dedik. Tamam dediler ve böyle bir beklentileri yoktu. 4 dernek bir araya geldik bildiri yayınladık, ayın 14’ünde işe çıkılmayacak dedik ve sağ olsunlar işçiler işe çıkmadı. Tüccarlar bizimle görüştü ve polisler telefonlarımızı dinlemeye alıp bu eylemin önüne geçmeye çalıştılar. Biz eylem günü işçilerin bindikleri duraklara gittik ve bu eylemi onlar için yaptığımızı anlattık. Onlarda öyleyse biz de gitmiyoruz dediler. Ben bu noktada gözaltı olacağını tahmin etmedim. Gözaltına alındık. Bizim bu gözaltının ardından herkes bize destek çıkınca panik havası oluştu. Tabi biz daha içerideyken 106 TL ile anlaşmışlar. Bizim istediğimiz de olmadı, onların istediği de olmadı" sözlerine yer verdi. Çukurova'da yıllardır büyük bir narenciye emekçisinin olduğunu söyleyen Kutlu, "Bu grev sürecinden sonra da aynı olmayacak diye düşünüyorum. Herkesin emeğe sahip çıkması lazım. Bizim yemekten sonra yediğimiz yemeğin onların emeği olduğunu unutmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Mengüllüoğlu ise, TİP olarak dayanışma içerisinde olduklarını ve işçiler ile her türlü yolu alacaklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA