YAŞLI YAŞAM MERKEZİ 4. YAŞINI KUTLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞLI YAŞAM MERKEZİ 4. YAŞINI KUTLUYOR


 

Devletten destek almadan bağışlarla 3,5 yılda tamamlanan Türkiye’nin ilk yaşlı yaşam merkezi, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Engelli Bakım Merkezi 4 yılı geride bıraktı.

GİZEM EKİCİ

“Bir Tuğlada Sen Koy” kampanyası ile dünya genelinden bağışlarla kurulan Türkiye'nin ilk yaşlı yaşam merkezi, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Engelli Bakım Merkezi 4 yılı geride bıraktı. Ülkeye örnek olan merkezin yıldönümü pandemi nedeniyle buruk kutlanırken, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada; “insanca bir yaşam için mesaiye devam” mesajı verildi. 

“ALZHEİMER HASTA BAKIMI UZMANLIK GEREKTİRİR”

Alzheimer hasta yakınlarının bildiği; 7-24 her an ruh hali değişen, ihtiyaçları ve bağımlılığı her geçen gün artan bir yakınınızla yaşamanın güçlüğüne değinilen açıklamada, “İşin duygusal kısmı bir yana fiziksel olarak ta  madende çalışmaktan daha zor olan bir işin altından kalkmanın nasıl da yorduğunu. Bu yüzden kuruldu Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi. Her aşamadaki hasta ve yakınına hizmet vermek için kuruldu Yaşlı Yaşam Merkezi binlerce gönüldaş kişi, kurum ve kuruluşun omuzlarında. Güzide bir bina yaratıldı gezenlerin içinde huzur bulduğu. Demansın özel bir engellilik olarak tanımlanmasını sağladı bu kurum.

 

58 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Bu sayede bugüne dek yüzlerce hastaya hizmet verdi, bugün de 93 kapasite ile çoğunluğu orta -ileri evre büyüklerimize hizmet veriyor canla başla. Kurumda 58 personel çalışıyor taşıdıkları sorumluluğun bilincinde. Geriye dönüp baktığımızda çok zor anlar, uykusuz geceler ve mevzuatta bile karşılığı olmayan bir işi ilk kez kurmanın getirdiği sancılar zaman zaman çok yormuş olsa da iyi ki bu işi başardık diyoruz. Yanımızda olan, maddi-manevi desteğini esirgemeyen herkese müteşekkiriz... Her şey insanca bir yaşam için...” dedi.

11. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI ONLİNE YAPILACAK

Öte yandan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin geçmiş yıllarda düzenlediği, üç gün süren “Alzheimer Eğitim Kampları”nın 11’incisi için de düğmeye basıldı. Mersin’den  ve diğer illerden hastalar, hasta yakınları, hasta bakanlar, hemşireler, alzheimer ile ilgili uzmanlar, yan dallarla ilgili uzman ve konuşmacıların katıldığı etkinlik, Aralık ayında ücretsiz olarak online düzenlenecek. Kamp programında alzheimer hasta yakınlarının sorunlarına ağırlık verilecek olup, hasta yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar, alzheimer ile ilgili konularda uzmanlardan yoğun eğitim alacaklar, takıldıkları  her soruyu ilgili uzmanına sorma ve anında yanıt alma olanağı elde edecekler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA