ARKEOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARKEOLOJİ GÜNLERİ BAŞLADI


 

GİZEM EKİCİ

İçel Sanat Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleşen birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği 25. Mersin Arkeoloji Günleri’nin açılışı Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kulüp Başkanı A. Mecit Baskın ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile arkeologlar yer aldı.

Programda pandemi nedeniyle sosyal mesafeli oturma düzeni uygulanırken, maske takılması zorunlu kılındı.

Tarihi ve kültürel çalışmalara vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Tarhan’a plaket verildi. Felsefeci, gök bilimci ve şair Aratos’un anıt mezarının gün yüzüne çıkması nedeniyle maddi destekte bulunan Mersin Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Deniz Ticaret Odası’na teşekkür eden Başkan Tarhan, destekçilere üzerinde Soli Pompeiopolis fotoğrafı bulunan gravürlü tabak hediye etti. 3 bin yıla yayılmış medeniyetlerin üst üste gelmiş kalıntılarından oluşan Antik Liman Kentinin tanıtılması konusunda caba sarf ettiğini dile getiren Başkan Tarhan, yaptığı kısa konuşmada Mezitli'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinden bahsetti.

 

"KAZI ÇALIŞMALARINA DESTEK VEREN STK’LARIN ÇOĞALMASI GEREKİYOR"

Yapılan desteklerin kazı çalışmalarını uzattığını dile getiren Başkan Tarhan; “Aratos’un mezarının gün yüzüne çıkabilmesi için olabildiğince mücadele veriyoruz. Kültür Bakanlığının ve belediyemizin desteği ile kazımızı belirli bir noktaya getirdik. Ancak maalesef bu yeterli olamadı. Kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Daha önce kentimizde örneği görülmemiş bir biçimde bu sene ilk defa Mersin Ticaret Sanayi Odası’nın, Ticaret Borsası’nın ve Deniz Ticaret Odası'nın destekleri oldu. Bu desteklerle çalışmaları uzatmış olduk. İstiyorum ki Mersin'de ki tüm sivil toplum kuruluşları, iş adamları buraya destekte bulunsun. Sadece hükümetin kaynağı ile bir sonuca ulaşmamız maalesef uzun zaman alacaktır. Çağrımıza duyarlılıklarını göstererek, destek olan STK’larımıza ve arkeolojinin tanımına destek olan böylesi güzel bir etkinlik düzenledikleri için İçel Sanat Kulübüne teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA