TARİHİ GEÇİŞ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ GEÇİŞ HAVA MUHALEFETİNE TAKILDI


 

Mersin Yenişehir Belediyesinin düzenlediği Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi organizasyonuyla Anamur Burnu’ndan Girne’ye doğru kulaç atan Milli Yüzücü Emre Seven, 70 kilometre uzunluğundaki parkurun 36.7’inci kilometresinde kötü hava koşulları nedeniyle sudan çıkmak zorunda kaldı.

Mersin’de 2 Ekim Cuma günü sabah saat 05.33’te Anamur’dan ilk kulacı atan Emre Seven, 15 saat 46 dakika sonra hava koşullarının kötüleşmesi nedeniyle yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Teknik ekibinin yüzüşü bırakması gerektiğini söylemelerine karşın Seven, yarışı tamamlamakta ısrar etti. Ancak Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in gönderdiği sesli mesaj sonrası Seven, sudan çıkmaya ikna edilebildi. Kendisine eşlik eden tekneye çıkan Emre Seven alkışlara ve tezahüratlarla karşılanırken, Seven’in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

MANŞ DENİZİ PARKURUNDAN DAHA UZUN YÜZDÜ

Emre Seven, Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi denemesindeki 36.7 kilometrelik yüzüşü ile 34 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Manş Denizi geçişinden daha uzun bir mesafe kat etti.

“EMRE SEVEN BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI”

Emre Seven’in sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan ve Seven’in denizde kaldığı süre ve geçtiği mesafe göz önüne alındığında büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Milli Yüzücümüz Emre Seven tarafından yapılan Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi denemesi olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Büyük bir cesaretle kulaçlarını atan Emre, Dünya Açık Deniz Yüzme Kuralları dahilinde bu parkurda daha önce hiç yapılmayanı deneyerek, bize büyük bir heyecan ve gurur yaşattı. Denizde kaldığı süre ve kat ettiği 36.7 kilometrelik mesafe göz önüne alındığında gerçekten de büyük bir başarıya imza attığını görüyoruz. Hedeflediğimiz noktaya ulaşamamış olmanın üzüntüsünü değil, Emre’nin sağlıklı bir şekilde denizden çıkmasını ve bu organizasyonu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“PARKUR YÜZÜCÜLER İÇİN HEDEF HALİNE GELECEK”

Bu organizasyonla ulusal ve uluslararası sporcular için Mersin-Kıbrıs geçişinin hedef parkur olacağına inandıklarını belirten Başkan Özyiğit, “Yenişehir Belediyesinin bu organizasyonu ile inanıyoruz ki ulusal ve uluslararası yüzücüler bu parkuru hedef listelerine koyacaklardır. Bu organizasyonu düzenlerken bizlere desteklerini esirgemeyen Mersin Valiliğine, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne, KKTC Mersin Başkonsolosluğuna, Türk ve KKTC Sahil Güvenlik Komutanlıklarına, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına, Mersin Akaryakıtçılar Derneğine, KKTC Yüzme Federasyonuna, Yenişehir Hastanesine, liman ve gümrük polisine, basın mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA