MEZARLIKTA RANT KAVGASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZARLIKTA RANT KAVGASI!


 

Genişletme sorunu çözülemeyen Huzurkent Mezarlığı’nda şimdi de Huzurkent Halkı ‘fırsatçılıkla’ suçlandı ve yapılmamasının bahanesi olarak gösterildi!

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi yapıldı.

Huzurkent Mahallesi’nin aylardır yaşadığı ve neredeyse her mecliste dile getirilen mezarlıkta yer kalmaması sorunu için CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Döşlü, bir önerge sundu. Döşlü’nün “Huzurkent Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan 325 ada 1 parsel de hal yeri olarak tahsis edilen yerin, ilimizde mezarlık ihtiyacı olduğundan mezarlık olarak değiştirilmesini meclisin onayına sunarım” diye verdiği önerge mecliste gerginliğe neden oldu. Huzurkent Mahallesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Tufan Nenni, “Mezarlıkta yatacak yer yok” derken, CHP’li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş ise bölge halkının mezarlık etrafındaki arsaları fahiş fiyatla satmak isteyerek fırsatçılık yaptıklarını belirtti.

“UFACIK BİR MEZARLIK SORUNUNU ÇÖZEMEYEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR”

Nenni, mahallelinin yaşadığı soruna birebir şahitim diyerek eleştirilerde bulundu. Nenni, “Her ne kadar mezarlıklar Büyükşehir sorumluluğunda olsa da polemik yaratmak istemiyorum ama, ufacık bir mezarlık sorununu çözemeyen Büyükşehir Belediyesi var. Huzurkent’in bir mezarlık sorunu var. Muzaffer Bey’in mezarlık talebini destekliyorum. 10 dönüm mezarlık için Akdeniz Belediyesi’nin böyle bir fedakarlık yapma şansı varsa bu konuyu ben de destekliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelik eleştirilere yanıt veren Ertaş ise, “Vahap Seçer bu konuyu inceliyor ve çalışıyor. Hatta mezarlığın şu anda çalışması yapılıyor. Burada açıklamak zorunda kaldım ama mezarlığın etrafındaki bazı arsa sahiplerinin maalesef belediyemize bu yeri mezarlık olarak alın diye baskı yaptıkları kulağımıza geliyor ve fahiş fiyatlarla. Belediyemiz de halkın parasını çar çur etmeme adına ve bu rantçılara teslim olmama adına direniyor. Ama sorunu da çözümsüz bırakmıyor. Belki de Tarsus’un ve şehrimizin 100-200 yıllık hizmetini verecek bir çalışma içerisinde. Bu çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olmadan Büyükşehir Belediyesini eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

“BABAMIZI 25-30 KİLOMETREYE GÖTÜRMEK BİZE ZÜL GELİR, AĞIR GELİR”

Büyükşehir’in yapmayı planladığı mezarlığın Huzurkent’ten uzak olmasını eleştiren Nenni, “Huzurkent’in mezarlık sorununu çözmek için Vahap Bey 20 kilometre ötede bir yer gösteriyor. Huzurkent Yörük’tür, Mersin Merkez için 10-20 km mezarlığa gitmek sorun değil ama annemiz, kardeşimiz orada yatarken, babamızı 25-30 kilometre öteye götürmek bize zul gelir, ağır gelir. Biz bunu söylemeye çalışıyoruz, orada istenirse orta yol bulunur. Ama ısrarla uzak yeri gösteriyor. Huzurkent halkı ‘Benim annem, babam buradayken dayımı, teyzemi halamı başka yere götürmek istemiyorum’ diyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA