HEYELAN BÖLGESİNDE GARİP İŞLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEYELAN BÖLGESİNDE GARİP İŞLER!


 

Çopurlu Mahallesi Çivi Çukuru mevkiinde ‘Dikkat Heyelan Bölgesi’ yazılı tabelanın bulunduğu alan 2 yıl önce imara açılırken, aradan geçen sürede bölgede ikinci heyelan meydana geldi! Bölgenin yargıya taşınan imar durumu ise belirsizliğini koruyor

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Toroslar İlçesi Çopurlu Mahallesi Çivi Çukuru mevkiinde ‘Dikkat Heyelan Bölgesi’ yazılı tabelanın bulunduğu alan 2 yıl önce imara açılırken, bölgenin aradan geçen sürede bölgede ikinci heyelan meydana geldi!

Mersin’in 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı yapımı sırasında Burhanettin Kocamaz yönetimindeki belediye meclisinin ticaret ve konut alanı ilan ettiği 50 dönümlük arazi, itirazlar gelmesi üzerine Özel Proje Alanı’na dönüştürüldü.

Konu CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Gökçel ve mülk sahiplerince yargıya taşındı. Mahkeme arazinin Özel Proje Alanı statüsü kazanması için boyutunun yetersiz olduğuna ve genişletilmesi gerektiğine hükmetti.

Ancak bu düzenleme imar planları yapılırken belirsiz kaldı!

KULİSLERDE AKP İDDİASI!

Aradan geçen sürede Toroslar İlçesi’nin kuzey girişinde bulunan heyelan bölgesi imara açıldı. Bölge, olası bir aşırı yağış sonrası heyelan riski taşırken alana ‘Dikkat Heyelan Bölgesi’ yazılı tabela yerleştirildi. Geçmişte bir heyelan vakasının da yaşandığı bölgede dün uyarı tabelasının 100 metre ilerisinde ki yapıların olduğu alanda göçme meydana geldi. 1/1000 alt ölçekli planların yapıldığı şu günlerde bölgenin imar durumu merak edilirken ve heyelan bölgesinin imara açılmasıyla ilgili AKP’li bir siyasetçinin adı kulislerde konuşulurken, yetkililerin sessizliğini koruması dikkat çekti!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA