TARTIŞMALI BORU HATTINA GEÇİT VERİLMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI BORU HATTINA GEÇİT VERİLMEDİ


 

Mersin’de kendi dolum tesisi ile ATAŞ arasında akaryakıt boru hattı yapılması için Akdeniz Belediyesi’ne teklif veren AVES Dış Ticaret AŞ’nin talebi Başkan Gültak’ın da red vermesi ile kabul görmedi. Konuyla ilgili söz konusu firmanın MAN Adaları soruşturması ile ilişkisinin gündeme getirilmesi tartışmalara neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

Aves Güney Antrepoculuk A.Ş. Akaryakıt Depolama Tesisinden, tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği teklifi de meclisi geren konulardan oldu. AVES AŞ, Karaduvar- Kazanlı Mahalleleri sınırlarında yaklaşık 2 bin 300 metre uzunluğundaki güzergahta bulunan 6 adet paftayı kapsayan alanda yurtdışından gelen muhtelif petrol ürünlerinin ATAŞ Rafinerisi’nde işlendikten sonra dolum tesislerine aktarılması için ATAŞ ile kendi tesisleri arasında bir boru hattı döşenmesini istedi.

SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLAN TEKLİFE BAŞKANDAN RED

İdarenin bir süredir komisyonlarda bekleyen teklifle ilgili komisyonlarda bekleme süresinin dolması nedeniyle teklifi meclise iade ederken oylama yapılmadan önce Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, “Hem muhalefetten hem de iktidardan arkadaşlarımız ile yaptığım görüşmelerde komisyon üyelerinin kafalarında soru işareti olduğunu, kafalarının karışık olduğunu duydum. Onun üzerine ben bu teklifle ilgili red oyu vereceğim. Mecliste red oyu verir ise bu konu gündemden çıkar” açıklaması dikkat çekti.

HDP’DEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Daha sonra söz alan HDP’li Meclis Üyesi Salih Akbaş ise “Bu hassas konuyla ilgili red vereceğiniz için öncelikle size teşekkür ederim. Bugün petrol sektörü tamamıyla kayıt dışı yaşanan bir olaydır ve bu rantlara sebep açabilecek proje oluşundan dolayı biz buna karşı olduk. Konuyla ilgili hazırlanan raporda proje için ‘bölgenin ihtiyacı’ deniliyor. Hayır bölgenin ihtiyacı değil, firmaların ihtiyacı. Buna karşıyız” dedi.

MECLİSTE MAN ADASI GERİLİMİ!

Ancak HDP’li Meclis üyesi Yıldırım Akpınar’ın, AVES Dış Ticaret AŞ’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın ailesinin 'yurt dışına para transferi'ne dair iddiasında bahsettiği Man Adası ile ilgili soruşturmada adı geçen bir firma ile geçmişte ilişkisinin olduğunu belirtmesi üzerine salonda tansiyon yükseldi.

Başkan Gültak araya girerek Akpınar’a konunun oralara getirilmemesi gerektiğini meclisin gündeminde olmadığını, şahsi kişiler üzerinden görüş bildirilmemesi çağrısında bulundu.

“AVUKATLARI İLE ÜZERİMİZE GELİRLER”

AKP’li meclis üyelerinin Akpınar’a tepki göstermesi, taraflar arasında sözlü tartışmanın yaşanması üzerine araya giren Başkan Gültak, “Hukuki sorunlar çıkar. Şahısların her hangi bir hüküm almadıkça adlarının zikredilmesi doğru değil. Biz zaten çevre adına Akdeniz adına bir karar verdik. Ama isim dile getirirsek o insanlar avukatları ile sizin ve belediyenin üzerine gelirler. Şahıslar bizi ilgilendirmez. Burada önemli olan Akdeniz; kamunun, halkın, çevrenin yararı. Zaten ben insanların kafasının karışık olduğunu söyleyerek red vereceğimi aktardım. Yoksa kimse bizim ne akrabamız, ne tanıdığımız, ne de bir şeyimiz. Biz burada yasalar çerçevesinde iş yapıyoruz. Meclisimizi sıkıntıya sokacak işlere gerek yok” dedi.

AVES TEKLİFİ NEDEN GERİ ÇEKİLDİ?

HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar ise daha önce söz hakkı istediğini ancak söz alamadığını belirterek, “Bizim de kendimizi ifade etme hakkımız olmalı. Kamuoyunu doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. AVES teklifi ne oldu da meclisten geri çekildi?" dedi.

Görüşmelerin ardından AVES Dış Ticaret’in akaryakıt boru hattı teklifi oy birliğiyle reddedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA