TİYATROCULARA NEFES OLUN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATROCULARA NEFES OLUN!


 

Mersin Tiyatro Derneği zor günler geçiren camiaya nefse aldıracak ‘Sanat Pozitif’ projesine Mezitli ve Yenişehir Belediyeleri’nin ilgisizliğinden dertli!

Haber Merkezi

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren tiyatrocular için Mersin Tiyatro Derneği’nden nefes alacak bir proje geldi. Dernek Başkanı Melih Kayadelen yaptığı yazılı açılama ile aylardır sahneleri kapalı olan yerel tiyatro gruplarına maddi ve manevi destek sağlamak ve pandemi döneminde Mersin halkının alternatif etkinliklerle nefes almasına katkıda bulunmak amacıyla “Sanat Pozitif” projesi geliştirdiklerini açıkladı.

SAHNELER KAPANIYOR, İNTİHARLAR YAŞANIYOR!...

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin ülkemizi de olumsuz etkilemeye devam ettiğine dikkat çeken Kayadelen, “Günlük hayatımızın akışını altüst eden bu süreç, alışkanlıklarımızdan vazgeçmemize, yaşam standartlarımızı değiştirmemize neden oldu. Ve ne yazık ki ülke genelinde ilk vazgeçilen (ya da vazgeçtirilen), yasaklanan şeylerden biri sanat oldu. Bu durum normal süreçte de maddi olarak zorlanan ve bu süreçten olumsuz etkilenen sanatçıları iyice çıkmaza soktu ve devletten destek alamayınca sonun başlangıcını yaşamaya başladılar. Sahnesini kapatan tiyatrolar, müzik aletlerini satan müzisyenler ve en acısı intihar edenler…

AÇIK HAVADA BULUŞULACAK

Mersin Tiyatro Derneği olarak pandeminin bu olumsuz şartlarını hafifletmek için bir proje hazırladık ve yerel yönetimlere sunduk. Mersin’deki bütün yerel tiyatro gruplarını kapsayan bu proje açık havada, pandemi şartlarına uygun ortamda yerel grupların oyunlarını sahnelemesini içermektedir. Amacımız, aylardır sahneleri kapalı olan yerel gruplara maddi destek olmanın yanı sıra, pandemi döneminde bunalan Mersin halkının alternatif etkinliklerle ‘nefes almasına’ katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

BELEDİYELER NEDEN İLGİSİZ?

Yeni normal yaşam ile birlikte Haziran ayı içerisinde projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesi olmak üzere üç belediyeye verdiklerini açıklayan Melih Kayadelen, “Belediye başkanlarının projemize olumlu yaklaşması bizleri mutlu etti, umutlandırdı. Ancak sadece Büyükşehir Belediyesinden cevap geldi. Aradan üç ay geçmesine rağmen projemize Yenişehir ve Mezitli belediyelerinden olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Projemizi hala değerlendirdiklerini ve en kısa sürede bize haber vereceklerini ümit ediyoruz.

Yerel yönetimlerin, sanatçılarla işbirliği içinde ortak projeler üreterek, kentin gelişmesine, toplumun dönüşmesine katkı sağlaması gerektiğine inanmaktayız. 30 Haziran 2020 tarihinde makamında görüştüğümüz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer de aynı inançla projemizi, pandemi şartlarına uygun olarak açık havada gerçekleştirmek üzere onayladı.

Mersin Tiyatro Derneği’nin projesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 6-11 Ekim tarihleri arasında hayata geçiyor. Her akşam bir tiyatro oyununun ücretsiz sahneleneceği etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA