YİNE BİR SINIF KARANTİNADA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YİNE BİR SINIF KARANTİNADA!


 

Yüz yüze eğitim ile yüzlerce okul ve sınıf karantinaya alınırken, Mersin’de de Hürriyet İlköğretim Okulu’nda pozitif olan öğrencilerin derse girdiğinin öğrenilmesinin ardından tüm sınıf karantinaya alındı.

AYŞENUR ÖNAL

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime 21 Eylül’de yeniden başlanmasının ardından karantinaya alınan okul sayıları artmaya başladı.

Son olarak da Hürriyet İlköğretim Okulu’nda pozitif çıkan birkaç öğrencinin derse girmesinin ardından tüm sınıf ve eğitim emekçisi karantinaya alındı. Konuya dair açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Biliyorsunuz uzaktan eğitimde eksiklikler devam ediyor. İnternet erişiminde tutun, çocuk işçiliğine kadar, yine okula gitmediği için erken yaşta evlendirilen kız çocuklarımızdan tutun tarım emekçilerinin çocuklarını kadar eğitimde eşitsizlik uzaktan eğitim sürecinde gittikçe büyüdü” dedi.

Yüz yüze eğitim başladı diyen Sümbül, “Yüz yüze eğitim de her şey tamam denmesine rağmen büyük eksiklikler yaşandı. İşte dün Hürriyet İlköğretim Okulu’nda bir sınıfta birkaç öğrencinin pozitif olması ve okula gelmesiyle tüm sınıf ve öğretmen arkadaşımız karantinaya alındı. Buna benzer Türkiye’de yüzlerce örnek var. Bizim bunu açıklamamız MEB’in zoruna gidiyor. Böyle bir yaklaşım olamaz, tam tersi bu sorumluluğu onların yerine getirmesi gerekiyor. Bu süreç eğitimin tüm tarafları ile birlikte yönetilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA