İŞÇİLERİN COVİD-19 KAOSU BİTMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLERİN COVİD-19 KAOSU BİTMİYOR!


 

Covid-19’a rağmen çalışmak zorunda olan ve firmaların almadıkları önlemlerden dolayı kendi ve ailelerinin hayatları için endişelenen Mersin serbest Bölge işçileri isyan ediyor!

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Serbest Bölge’de yaşanılan Covid-19 kaosu bitmek bilmiyor. Konuyu yakından takip eden Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, önlemlerin alınması için defalarca kez sesini duyurmaya çalışsa da firmalar önlem almamak için direniyor.

Son olarak 17 Eylül’de karantinaya alınan ve 5 Ekim’de iş başı yapması gereken Raysi Konfeksiyon, ani bir kararla işçileri hafta başında işe çağırdı. Konuya tepki gösteren bir işçi Dev Tekstil Çukurova Temsilciliğine yazdı. Raysi Konfeksiyon çalışanı olduğunu belirten işçi, “Korona vakaları 30'a ulaştı nerdeyse. Mecburi işyeri tatile girdi. 17 Eylül'de öğlenden sonra işi bıraktık. 14 gün tatile girmemiz gerekirken 10 günlük tatil verdiler sadece. ‘Pazartesi işbaşı yapılacak’ diye mesaj geldi işyerinden herkese. Ve halen hasta olan arkadaşlarımız var. Nasıl olacak? O psikolojiyle nasıl çalışacağız bilmiyorum. Sağlık Bakanlığından 5 Ekim’de işbaşı yapın demişler ama Raysi olarak bu uyarıyı dikkate almayarak 28 Eylül’de işbaşı yapma kararı almış şirketimiz. Resmen insan sağlığını işe tercih ediyorlar yönetim olarak” diye isyan etti.

“SALGININ SÜRDÜĞÜ YERLERDE İŞÇİLERİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKLARI VAR”

Gelen mesajın ardından açıklama yapan Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, şu ifadelere yer verdi;

“Maalesef salgın artarken fabrikalarda önlemleri artırmak yerine işi iyice karışık hale getirdiler. Önceden karantina süresi 14 gün idi. Ancak son yapılan düzenleme ile 10 güne indi ve işçilere test yaptırmadan işe başlayabilecekleri söylendi. Yani bu 10 gün sonra işçi tam olarak iyileşip iyileşmediğini anlayamadan çalışmaya zorlanmaktadır. Patronlarda bu durumu fırsata çeviriyor. Sendika üyelerimize, işçi arkadaşlarımıza tavsiyemiz tam anlamıyla kendilerini iyi hissetmiyorlarsa 184'ü yada 03242237181'i arayıp durumlarını bildirmeli, semptom göstermeye devam ettiklerini söylemelidirler. Ayrıca salgının sürdüğü yerlerde işçilerin çalışmaktan kaçınma hakları var.

Şu salgın günlerinde psikolojik durumu bozulan, yıpranan işçilere tavsiyemiz ruh sağlığı ve hastalıkları bölümüne başvurup yaşadıklarını, hissettiklerini kayda geçirip rapor almalıdırlar. Böylesine büyük bir toplumsal salgının fiziksel etkilerinin yanı sıra psikolojik etkileri, travmaları da olacağı unutulmamalıdır. Covid-19 gelinen aşamada işçileri sadece fiziksel olarak hasta etmemektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA