AKDENİZ’İN KADINLARI E-TİCARETE ADIM ATIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN KADINLARI E-TİCARETE ADIM ATIYOR


 

Akdeniz Belediyesi ile MEÜ Genç Girişimci Merkezi arasındaki işbirliği kapsamında, Akdeniz ilçesinde yaşayan dezavantajlı kadınlar ile gençlere e-ticaret ve online dijital pazarlama eğitimi veriliyor, girişimci ruhları ortaya çıkarılıyor.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar; belediye yetkilileri, kadın girişimci adayları bir araya gelerek, Mersin'de girişimcilik faaliyetlerini geliştirmeye yönelik işbirliği içinde yürütülen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

KURSİYER KADINLARA E-TİCARET VE DİJİTAL PAZARLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Genç Girişimci Merkezi ile Akdeniz Belediyesi arasındaki işbirliği kapsamında; belediyeye ait mahalle evlerinde açılan takı tasarım, çocuk giyim, çanta yapımı, el örgüsü, ahşap boyama gibi kursları alan kadın girişimci adaylarına “e-ticaret ve online dijital pazarlama” eğitimleri verildi. Bu sayede, mesleki eğitim ve beceri kursları alan bu kadınların, yeni meslekler edinmesi ve kişisel gelişimlerine destek verilmesi hedefleniyor.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER ‘ONLİNE KERMES’ İLE TÜRKİYE’YE TANITILACAK

Dijital pazarlama eğitimine; Akdeniz’den katılan kursiyer 30 kadından 9’u halen eğitimine devam ediyor. Türkiye genelinden seçilecek 10 girişimci kadın; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında düzenlenecek ‘Online Kermes’e de katılacak. Kadınların; el emeği, göz nuru ürünleri online platform ile tüm Türkiye'ye tanıtıp satışını yapma fırsatı bulacağı kermese, Akdeniz ilçesinden de 1 kursiyerin katılacağı umudu ve beklentisi yüksek.

PANDEMİYE RAĞMEN YENİ PROJELERE DESTEK

Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu; verdiği bilgide; Pandemi ile birlikte değişen yeni şartlara, merkez olarak hızla uyum gösterdiklerini ifade ederek, yeni dönemde girişimcilik faaliyetlerini arttırmaya yönelik projelere de destek vermeye devam ettiklerini ifade etti.

Dr. Hıdıroğlu, yeni dönem için planlanan online eğitim serilerine de vakit kaybetmeden başladıklarını; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile birlikte geliştirdikleri işbirliğinde de eğitimleri yaygınlaştırıp, kadınlar başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik projeler ürettiklerini, bireylerin girişimcilik fikir ve projelerine gereken desteği verdiklerini sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA