“BİZ BU PARAYI ALACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİZ BU PARAYI ALACAĞIZ”


 

Alışveriş merkezi statüsüne evirilen ve büyük tartışmalara neden olan Mersin Yat Limanı’nın kaçak bölümlerinin yıkımı gündeme gelirken işletmenin 8 yıldır emlak vergisi de ödemediği ortaya çıktı! Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, kentin hakkı olan parayı almak için hukuk mücadelesi başlattı!

HEDİYE EROĞLU

Marina niyetine kurulan ve yıllar içinde alışveriş merkezine dönüşen Mersin Yat Limanı ile tartışmalar bitmek bilmiyor.

Mersin 2. İdare Mahkemesi Yat Limanı İnşaatına ilişkin tüm yapı ruhsatı belgeleri ve yapı kullanma izin belgelerinin iptaline karar vermişti. Mahkeme’nin bu kararının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de ruhsatları iptal etti. 

Karar sonrası Marinalar için koyulmuş yüzde 5 inşaat alanı ve 5,5 metre yüksekliğe uyulması için yıkım kararı gündeme gelirken, bu yıkımın hangi kurum eliyle yapılacağı merak konusu oldu.

EMLAK VERGİSİ ALACAĞI YARGIYA TAŞINDI

Ancak tüm gelişmeler ile birlikte yeni bir skandal daha ortaya çıktı! Kentte 8 yıldan buyana kazanç elde eden Marina’nın emlak vergisi ödemediği tespit edildi. Konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapan Marina’nın bağlı olduğu merkez Yenişehir Belediyesi, bu paranın tahsil edilmesi için düğmeye bastı!

Marina yönetimi bakanlığa bağlı bir işletme olduğunu iddia ederek ödeme yapmaktan kaçınırken Yenişehir Belediyesi konuyu yargıya taşıdı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yat limanı olarak yapılan ancak daha sonra alışveriş merkezine dönüşen Mersin Marina’dan kentin hak ettiği kazancı almakta kararlı olduklarını açıkladı. 

“HERKES VERGİSİNİ ÖDEMELİ”

Başkan Özyiğit, “Tüm ruhsat süreçleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldü. Yenişehir Belediyesi hiçbir dönemde sürecin içinde olmadı. Adeta orayı Mersin’in içinde özerk bölge gibi düşünüyorlar. Kuruluşundan buyana aradan geçen 8 yılda emlak vergisi ödenmemiş durumda.

Şehirdeki bakkal emlak vergisi öder, gecekondusu olan emlak vergisi öder ama oradaki dükkanlar bugüne kadar emlak vergisi ödememiş. Biz bu vergi tahsilatıyla ilgili işlemleri başlattık. Geriye dönük ödeme istedik. Konu yargıya taşındı. Marina yönetimi bakanlığa bağlı olduğunu iddia ederek ödeme yapmak istemiyor. Ancak toplumun her kesimince ödenen emlak vergisinin, tabela ve reklam vergisinin burada da ödenmesi gerekir.

3 YILLIK ALACAK 4 MİLYON TL

Şuan itibariyle Marina’nın yıllık 1 milyon 200 bin TL vergi ödemesi gerekiyor. Ancak Marina yönetimi 8 yılı değil son 3 yılı ödeme yoluna gitme eğiliminde. Bu da zaten toplamda 4 milyona yakın bir tutara denk geliyor. Paramızı alacağız. Kente bir değer katıyor mu katıyor ama her metrekaresini Avro görüp ona göre iş yapmak adil değil.

Öte yandan sonradan yapılan inşaatlarla ilgili vatandaş dava açtı ve bunlara yıkım kararı çıktı. Bununla ilgili iş ve işlemleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kendisinin yürüteceğini bize bildirdi. Olması gereken buranın ruhsat sorunun çözülmesi ve işyerlerinin, işyeri açma ruhsatlarını Yenişehir Belediyesi’nden almasıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA