İŞÇİLERİ ÇALIŞTIRMAK İSTİYORSANIZ TEST YAPIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLERİ ÇALIŞTIRMAK İSTİYORSANIZ TEST YAPIN!


 

Mersin’de artan covid 19 vakaları nedeniyle hastanelerde yatacak yer olmazken Akkuyu Nükleer Santrali’nde inşaatın aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çeken Milletvekili Antmen, “Bu iş sadece ateş ölçmekle olmaz. İşçileri çalıştırmak istiyorsanız test yapın!” dedi.

HEDİYE EROĞLU – AYŞENUR ÖNAL

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM’de yaptığı çalışmaların yer aldığı “Vekilim Bizim İçin Ne Yaptın” başlıklı 2. Çalışma Raporu’nu düzenlediği basın toplantısında açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Antmen, kentte pandemi nedeniyle hastanelerde yaşananlara dair sorulara şu yanıtı verdi; “Mersin’deki hastanelerin tamamı Covid-19 hastaları ile dolmuş durumda. Hiç birinde yatacak yer yok. Açıklananın 10-15 katı vaka var. Yalan söylüyorlar diyemem ama gizliyorlar. Salgının çıkmasının sebebi AKP değil ama bu hale gelmesinin sebebi AKP!

Adana’da yapılan Ankara’da İstanbul’da ve Mersin’inde hali hazırda belediye başkanlarının giriştiği sahra hastaneleri kurulabilirdi. Test yapılırdı, pozitif ise oradaki hastanelerde gözlem altında tutulurdu. CHP’den gelen doğru fikirleri bile görmezden geliyorlar, halkın yararına olsa bile”.

“SERBEST BÖLGE’DE COVİD-19 VAKALARI ÇOK ARTMIŞ DURUMDA”

Mersin Serbest Bölge’de yaşanan sömürüye ilişkin ise Antmen, “Öncelikle virüsün turizm ile yayıldığı algısı araştırmalar ile değişmiş durumda. Evet, turizm de etkili ama en çok işçilerin çalıştığı sanayi bölgelerinde artış oluyor. Mersin Serbest Bölge’de covid-19 vakaları çok artmış durumda. Bununla ilgili sendikalar HES kodu ile girilmesini talep ediyor. Sizin bu noktada bir çalışmanız var mı?

İşçi cinayeti yaşanıyor. Turizmi serbest bırakmak belki turizm sektörünü canlandırmak için kendi düşünceleriydi. Ama Mersin salgında en iyi ilerleyen yerlerden biriyken yaz turizmi ile dışarıdan gelenler sayesinde virüs arttı. Burada virüsün işçiler arasında yayıldığını söylemek bir bakıma haksız ama bir bakıma doğru. Hiçbir önlem alınmadan çalışmak zorunda ola, çalışmadığında evine ekmek götüremeyecek olan o emekçilere ‘Evde otur’ diyorsak. Asgari ücreti de vermemiz gerekiyor. devlet bunu yapmıyor. Serbest bölge tam kapasite çalışıyor sağlıksız ortamlarda”.

“SALDIK ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA”

Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali işçilerinin maaşlarını alamamaları nedeniyle yapılan eylemin de hatırlatılması üzerine Milletvekili Antmen, “Akkuyu inşaatı da tam kapasite çalışıyor. Bu iş sadece ateş ölçmekle olmaz. Yapılabilecek şey Akkuyu veya serbest bölge de çalışmaya devam etmek istiyorsanız testler yaparsınız. Eğer negatif çıkarsa da dışarıdan virüs gelmeyecek şekilde çalışmalarını sağlarsın. Biz bunları yapmadık. Saldık çayıra mevlam kayıra. Maalesef virüs bu şekilde artıyor ama burada en az günahı olan gurubun işçiler olduğuna inanıyorum ve bunu ileri sürüyorum. Çünkü çalışmak zorundalar, evlerine ekmek götürmek zorundalar. Siz sosyal devletsiniz, büyük bir devlet olduğunuzu iddia ediyorsunuz o zaman insanların evde kalmasını sağlamak ve geçinecek parasını ödemek zorundasınız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA