DOĞA DÜŞMANLARININ YUVASI OLDUK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞA DÜŞMANLARININ YUVASI OLDUK!


 

Türkiye’nin her yanında yaşanılan doğa talanını haritada gösteren Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi’nin çalışmasında doğa düşmanlarına bolca ranta açılan Mersin de yer aldı!

AYŞENUR ÖNAL

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, pandemi sürecinde durmayan veya yeniden başlayan beton işleri ve bunlara karşı duran haberlerin işlendiği noktaları gösteren haritayı erişime açtı. Pandemi olmasına rağmen yıkım ve talan işlerinin hız kesmeden devam ettiğini kanıtlayan haritada, Türkiye’nin her yerinden katledilen doğaya karşı doğaseverlerin vermeye çalıştığı mücadele yer aldı.

Mersin de en büyük derdi olan Akkuyu Nükleer Santral ve çevre örgütlerinin çokça dile getirdiği Tarsus’ta yapılması planlanan Biyokütle Enerji Santrali ile haritada yer aldı.

MERSİNLİ DOĞA TALANI İSTEMİYOR!

Bazı kişilerce “doğanın intikamı” olarak görülen Covid-19 pandemisine rağmen doğayı talan etmek uğruna hız kesilmeden sürdürülen inşaatlara pandemi döneminde Mersinlilerden daha büyük tepkiler gelmeye başladı. Haritada da görülen bu tepkiler dışında Mersin’de hali hazırda sürdürülen; Karaduvar polipropilen tesisi, Anamur’u delik deşik eden mermer ocakları ve balık çiftlikleri de kamuoyun tarafından ‘İstemiyoruz!’ diyerek engellenmeye çalışıldı.

Tüm engellemelere ve kamuoyu baskısına rağmen yandaşlarca sürdürülen ve çevreye, ekolojiye zarar veren yapılaşmalar sürdürülüyor. 11 Mart itibariyle konuya daha da dikkat çeken Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, “Haber alma hakkımız hayatidir” diyerek, çıkan çevre haberlerinin paylaşılmasını ve kamuoyuna daha çok duyurulmasını hedefliyor.

“EKOLOJİK TAHRİBAT DURDURULMALI!”

Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi’nin yaptığı açıklama şu şekilde;

“Pandemi süreci sadece Türkiye’de değil; tüm dünyada ekolojinin, halk sağlığının, çevre politikalarının bir bütün olduğunu gösterdi. Ancak tüm dünyada tersine bir süreç işlemeye devam ediyor. Böylesi bir dönemde kamunun tüm kaynağını salgınla, yoksullukla mücadeleye ayırması, halk sağlığını, toplumu desteklemesi gerekirken; bu kaynağın hem ekolojik kırım hem de her anlamda kaynak tüketici projelere aktardığını endişe ile görmekteyiz.

Bu bir sağlık krizi ve bir biyolojik afet olmasının yanında; içinden geçtiğimiz süreçten salt tıbbi çarelerle kurtulamayacağımız açık. Konunun çok boyutlu biçimde eleştirisinin yapılması, çok disiplinli biçimde ele alınıp, önlemler, çözümler, tartışmalar yapılması gerekmektedir. Bu boyutların en önemlilerinden birisi de ekolojik tahribatın durdurulmasıdır.

Bu haritanın hazırlanmasında çeşitli haber siteleri, sosyal medya sayfaları, meslek örgütlerinin internet sayfalarından faydalanılmıştır. Özellikle halkın haber alma hakkının engellenmeye çalışıldığı bugünlerde ekoloji mücadelesinde de haber alma hakkının, basın özgürlüğünün önemi bir kez daha hatırlanmalıdır.

Bu tarihten itibaren güncellenmesine devam edilecek haritamızın sizlerin de katkısına, bilgisine, birlikte mücadele için hıncına dönüşmesini bekleyerek paylaşıma açıyoruz. Belleğimizde tutalım istediğiniz ‘beton işleri’ ve karşı mücadele haberlerini iletisim@toplumcumeclis.org adresine iletebilirsiniz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA