“TOPRAKLARIMIZDAN, HAYATIMIZDAN ÇIKIN GİDİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TOPRAKLARIMIZDAN, HAYATIMIZDAN ÇIKIN GİDİN!”


 

Doğaya talanı ile gündemden düşmeyen Akkuyu Nükleer Santral, emekçi sömürüsü ile de gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan NKP dönem sözcüsü Aycan Özkan, “Anlaşılıyor ki sizin bu topraklara, bu topraklarda yaşayan canlılara sadece zarar veriyorsunuz. Topraklarımızdan, hayatımızdan çıkın gidin!” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Salgına rağmen çok sayıda işçi ile yapımı hız kesmeden devam eden Akkuyu Nükleer Santral’de geçen günlerde işçilerin maaş alamadıkları için yolu kapamaları gündeme bomba gibi düştü. Doğaya verilen zararın yanı sıra emekçilerin de hak gaspına uğratılmasına sessiz kalmayan Nükleer Karşıtı Platform (NKP), konuya dair bir açıklama düzenledi.

“Yine Akkuyu yine vukuat” diyen NKP dönem sözcüsü Aycan Özkan, “Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Nükleer santraller gereksizdir. Nükleer santraller ölümdür, vahşettir, talandır. Ve kuruldukları günden günümüze kadar geçen sürede hemen her gün nükleer santrale karşı durmamızı haklı gösteren gelişmeler oluyor. Haklı çıkmamız bizi, yani yaşam savunucularını rahatlatmıyor, rahatlatmıyor çünkü telafisi mümkün olmayan tahribatlar yaratıyor” dedi.

“BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN CANLILARIN SİZDEN ÇEKTİĞİ?”

Dünyanın nükleer felaket örnekleri ile dolu olduğuna dikkat çeken Özkan, “İşte Çernobil, işte Fukuşima ve Kars-Iğdır sınırının hemen yakınında teknolojisi müzelik olmuş ve kapatılma kararına rağmen hâlâ faaliyete devam ederek radyasyon yayan Metzamor nükleer santrali. Ve Edirne sınırındaki Kozluduy Nükleer Santrali! HES’lerinizle suyumuzu, JES’lerinizle toprağımızı, Termik santrallerinizle havamızı, madenlerinizle her şeyimizi kirlettiniz. Barajlarınızla 12 bin yıllık tarihimizi, kültürümüzü yok ettiniz. Nedir bu toprakların, bu topraklarda yaşayan canlıların sizden çektiği? Doymak bilmez rant açlığınızı, daha çok kazanma hırsınızı bizim yaşamımızdan doyuramazsınız. Buna izin vermeyeceğiz!” diye isyan etti.

Akkuyu’da mavi ile yeşilin birlikteliğinin bitirildiğini vurgulayan Özkan, “Denizi doldurdunuz, adacıkları yok ettiniz. Aklınız sıra zemini sağlamlaştırmak için yeraltı mağaralarını dinamitle çökerttiniz. Yetmedi salgın koşullarında işçileri çalışmaya zorladınız ve Mersin'in bütününde salgının yayılmasına katkı koydunuz. Ve son vukuatınız ise işçilerin parasını ödememekle gerçekleştirdiniz” dedi.

“DOĞAYA DÜŞMAN, YAŞAMA DÜŞMAN OLANLARSINIZ!”

Özkan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“O kadar öyle ki, kâr hırsınız, rantçı zihniyetiniz yüzünden; Ülkemize 70 milyar dolara mal olacak ve azami ömrü 50 yıl sürecek nükleer santralin yerine doğayla barışık yatırımla 100 binden fazla kişiye istihdam sağlanabilirdi! Yine çok daha az parayla mevcut enerji nakil hatlarının modernizasyonu yapıldığında nükleer santralin üreteceği iddia edilen enerjinin en az üç misli enerji kazanmış olacağız. Ve işte Almanya; nükleer santrallerin etkilerinin ortadan kaldırılması ve sökülmesi 1 Trilyon dolara mal oluyor. Anlaşılıyor ki sizin bu topraklara, bu topraklarda yaşayan canlılara sadece zarar veriyorsunuz. Topraklarımızdan, hayatımızdan çıkın gidin! Siz kim misiniz? Siz ROSATOM’sunuz, Siz ALSTOM’sunuz, Siz İÇTAŞ’sınız, CENGIZ HOLDING’siniz. Siz bir avuç uluslar üstü sermayenin temsilcisisiniz. Doğaya düşman, yaşama düşman olanlarsınız!”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA