‘LA BARBA’ ADLI TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘LA BARBA’ ADLI TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ


 

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu tarafından düzenlenen‘La Barba’ adlı tiyatro oyunu, Amfityatro’da gerçekleştirildi.Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleşen oyun, sosyal mesafe kurallarına uyularak sergilendi.

Haber Merkezi

Tamer Güven tarafından kaleme alınan, Vedat Yalçın’ın yönettiği tiyatro oyunu izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Sinematik gösterimin de kurgulandığı oyunda belediye çalışanlarında rol aldı. Dekor ve kostümüyle tüm dikkatleri üzerine çeken oyunda La Barba Cumhuriyeti’nde yaşanılan olayların yansımaları eğlenceli ve mizahi açıdan aktarıldı.Oyuna sanatseverler maskesiz içeri alınmazken ateşleri de ölçüldü. Alana dezenfektan istasyonları da koyuldu. Oyunu izlemeye birçok sanatsever katılırken, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Mezitli Belediyesi personeli de izleyiciler arasında yerlerini aldılar. Mezitlililer oyunu izlemek için yoğun katılım sağlarken oyun boyunca keyifli dakikalar yaşandı.

Mersin’in en eski ve yetenekli tiyatrocularından Oda Tiyatrosu’nun gönüllü çalışanı, kurucusu Tamer Güven, gösteri sonrası tüm oyuncuları sahneye davet ederek, seyircileri selamladı. Pandemi nedeniyle uzun bir ara verdiklerini dile getiren Güven, “Biz Oda Tiyatrosu olarak ilk defa böyle bir oyun oynuyoruz. Daha ağır başlı oyunlar oynadığımız için ters köşe olmuştur. Çünkü pandemiden sonra insanlar zaten kasılmış durumda bir de biz kasmayalım istedik. Bu oyunumuzun diğer tiyatro oyunlarından farkı oldu. Geleneksel tiyatro esintileriyle birlikte sinema tekniğini sahneye uyarladık. Ayrıca Belediyemizin değerli çalışanlarına da rol verdik ve çok güzel bir oyun sergilediler. Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın sanata ve sanatçıya verdiği değeri tüm Türkiye biliyor ve görüyor. Başta Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan olmak üzere La Barba oyuncularına, Oda Tiyatrosu oyuncularından Gökhan Doğan ve tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

2021 yılının başlarında yeni Kültür Merkezi’nin açılacağı müjdesini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Büyük bir beğeni ve keyifle izledim. Ülkemiz hiçbir zaman La Barba Cumhuriyeti olmayacaktır. Türkiye büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet yolunda demokrasiyi yaşatacaktır. Bunu bir anlamda Tamer hocamız bu oyunla yazdı ve sergiledi. Kendisi de zaten bu düşüncede aydın bir arkadaşımız. Kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca oyunda sahne alan tüm arkadaşları kutluyor, tebrik ediyorum. Aynı arkadaşları 2021 yılının başında hizmete girecek Kültür Merkezimizde sanatsal ve kültürel oyunlarıyla sizlerle buluşturacağız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA