MUT’TA KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT’TA KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRILMIYOR


 

Mersin’in Mut ilçesinde 14 kaçak avcıya işlem yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğüne bağlı, Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğince, yasadışı avcılıkla mücadele kapsamında yapılan av koruma ve kontrol çalışmaları kapsamında son 3 ay içerisinde 14 kişiye 4915 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldı.

Avda kullanılan ve kabahatin konusunu oluşturan 3 adet araç, 2 adet motosiklet, 10 adet bıldırcın sesi çıkaran cihaz, 7 adet av tüfeği ile kabahatin işlenmesi suretiyle elde edilen 3 adet tavşana el konuldu. Şahıslara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanuna muhalefet ettiklerinden dolayı 31 bin TL idari para cezası ve 2 bin 868 TL tazminat olmak üzere toplam 33 bin 868 TL cezai işlem uygulandı.

Ayrıca biyolojik çeşitlilik ve av yaban hayatının izlenmesi amacıyla kurulmuş olan foto kapan görüntülerinden de 4 kişi hakkında gerekli işlemler yapıldığı bildirildi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA