BAL ZEHİR OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAL ZEHİR OLDU


 

TFF’den beklenen açıklama gecikince ASKF Başkanı Mithat Ertaş’tan açıklama geldi. Ertaş, birçok ilin tek sosyal aktivitesi durumunda olan BAL ve Amatör müsabakalarının oynanması yönünde görüş birliğinde olduğu duyurdu.

ALİ ŞANLI

TFF Amatör İşler Kurulu, İstanbul'da TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez'in başkanlığında toplanmıştı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Başkan Vekili Ali Düşmez, 2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL), büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar, ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan Covid-19 salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulunun önerileri çerçevesinde yeniden değerlendirileceği,  resmî açıklama önümüzdeki hafta içinde açıklanacağı söylenmişti.

TEPKİLER ARTTI!

Beklenen açıklama geciktikçe Bölgesel Amatör Ligde oynayan futbolcular ve Kulüp çalışanlarının tepkisinin artması nedeni ile bir açıklamada Mersin Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mithat Ertaş’tan geldi. ASKF’nin resmi hesabından açıklama şu şekilde duyuruldu;

“Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör ve 1. Amatör Lig ile ilgili nihai kararın, TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu’nun vereceği raporun ardından belli olacaktır. Mersin olarak BAL ve amatör liglerin oynanmasından yanayız. Ancak nihayetinde TFF Sağlık Kurulu ile Bilim Kurulu raporları ve önerileri doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınacak bir karar neticesinde sonuçlanacaktır.

Bir belirsizlik gibi görünse de Yılda 120 bin müsabakayı oynatma başarısı gösteren ASKF’ler, futbol il temsilciliği ve tertip komiteleri şartlar olgunlaşırsa tekrardan müsabakaların oynanması için hazırdır. Dünya ve ülkemiz genelinde hüküm süren pandemi durumuna göre TFF müsabakaların oynanması yönünde bir dizi kararlar alacaktır. Sayın Genel Başkanımız Ali Düşmez müsabakaların oynanması ile ilgili yoğun çaba sarf etmektedir. Ancak görünen o ki; profesyonel müsabakaların oynanmasında bile sorunlar yaşanır iken ve bazı müsabakaların oynanmaması gerçeğinden hareketle Amatör müsabakaların Ocak ayından önce başlaması pek mümkün gibi görünmüyor.

Futboldan evine ekmek götüren on binlerce amatör futbolcu ve teknik adamlar, hakemler, saha komiserleri ve birçok görevli durumuna bakılınca, oynanması yönünde talepleri haklıdır. Ancak bugün başlanması durumunda pandeminin bugünden daha olumsuz bir hale gelmesi durumunda liglerin durdurulması ya da yok sayılması ayrı bir kaos yaratacaktır.

Şahsımın da yönetiminde bulunduğu amatör kurulun bütün üyelerinin amatör futbolcu ve teknik adamların, hakemlerin, saha komiserlerinin ve diğer görevlilerin sıkıntılarına son verilmesi için ve birçok ilin tek sosyal aktivitesi durumunda olan BAL ve Amatör müsabakalarının oynanması yönünde görüş birliğinde olduğu bilinmelidir.

Sonuç olarak; beklentimiz Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, TFF sağlık kurulu ve her il hıfzıssıhha kurullarının görüşleri doğrultusunda alınacak kararlar neticesinde liglerin oynanması yönünde gerekli izinlerin verilmesi oynanmasına müsaade edilmesidir. TFF Başkan vekili Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez'in gerekli kurullarla yaptığı ve yapacağı görüşmeler sonucunda konu ile alakalı gerekli açıklamayı en kısa zamanda yapacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA