“DEDİK, DİNLETEMEDİK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEDİK, DİNLETEMEDİK!”


 

Vaka skandalları ile başlamış olan 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine bir skandal da EBA’nın çökmesiyle yaşandı. Böyle olacağını en başından beri bildiklerini belirten Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Zaten alt yapısı iyi değil demiştik, ama dinletemedik” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

2020-2021 eğitim dönemi skandallarla başladı!

Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) girmeye çalışan milyonlarca öğrenci ve öğretmen “Çok kalabalık” uyarısı ile karşılaştı. “Dünyanın en iyi dijital alt yapısını kuruyoruz” diyerek EBA’yı öven Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA’nın çökmesinin ardından, "Yüz yüze eğitimle birlikte talepte yoğunluk oldu. Aksaklıkların giderilmesi için çalışma yapılıyor" dedi.

Konuyla ilgili aylardır “Eğitim birleşenlerinin sıkıntılarını dinleyin, önlemleri buna göre alın” diyen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, bu sıkıntının ilk defa olmadığını, Türkiye’nin tamamında olunca gündem olduğunu belirtti. Öğretmenlerin zaten uzaktan eğitimin ilk gününden beri bu sorunları yaşadığını vurgulayan Sümbül, “Şimdi genel bir çökme olduğu için Türkiye gündemine oturdu. Zaten alt yapısı iyi değil demiştik, ama dinletemedik. Hem pandemi önlemlerinde hem de uzaktan eğitime alınan önlemlerin eksik olduğunu defalarca dile getirdik. Her söylediğimiz MEB’in duvarına çarparak geri dönüyor. Biz gerçekten bizleri de dahil eden ve tartışan bir noktadan önlemlerin alınmasını istiyoruz. Böyle bir yere varacağı yok” ifadelerine yer verdi.

MEB’in geçtiğimiz günlerde tüm malzemelerin hazır olduğuna dair açıklamalar yaptığını söyleyen Sümbül, “Fakat arkadaşlarımız daha seminer sürecinde dezenfektanların ikinci, üçüncü günden malzemelerin tükendiğini ve 100’e yakın okulda vakalar olduğunu gördük” diye konuştu.

“ÖN GÖRÜP TEKNİK ALT YAPI OLUŞTURACAK UZMANLARINIZ YOK MU?”

Bugünün daha ikinci gün olduğunu söyleyen Sümbül, “Uzaktan eğitime çok iş düşecek ama buna rağmen alt yapıya çok kişinin girmesini bahane ediyorlar. Programı siz yapıyorsunuz. Ön görüp teknik alt yapı oluşturacak uzmanlarınız yok mu?” diye sordu. Bunun yanı sıra uzaktan eğitim için gerekli olan elektrik kablosuna dahi ulaşamayan çocuklar olduğunu vurgulayan Sümbül, “Hiçbir şeye ulaşamayan öğrencileri de gören bir noktadan bakmak lazım. MEB’in bu sürecin alt yapısını çok daha ciddi yürütmesi gerekiyor. Ekim ve Kasım ayları pandemi için çok riskli aylar olarak görülüyor bu da uzaktan eğitime çok iş düşeceğini gösteriyor. Acilen önlemlerin alınması lazım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA