OKULLAR AÇILDI,KAYGILAR ÇOĞALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLAR AÇILDI,KAYGILAR ÇOĞALDI!


 

Pandemiye rağmen açılan okullar kaygıları da birlikte getirdi. Alınmayan önlemlerin eğitimcilerin ve idarecilerin sırtına yüklendiğini kaydeden Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül ve Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, okulların velilerden destek beklediğini söyledi.

AYŞENUR ÖNAL

2020-2021 eğitim-öğretim dönemi 21 Eylül itibariyle resmen başladı.

Covid-19 tehlikesinin geçmemiş olmasına rağmen okulların açılmasına eğitimcilerden, velilerden ve sendikalardan büyük tepkiler gelmişti. Özellikle velilere taahhütname imzalatılması ve eğitim emekçilerine yapılan seminerler sırasında toplamda 86 okulda pozitif vaka görülmesi okulların açılması kaygısını daha da arttırmıştı.

Mersin’in de aralarında olduğu bir çok şehirde vaka sayılarının artmış olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından söylenmesine rağmen okulların açılmasına tepkiler daha da büyüyerek gelmeye başladı. Çocuklarının ve ailesinin sağlığının tehlikeye atıldığını düşünen veliler, çocuklarını okullara gönderme konusunda kaygılı olduklarını söylüyor. Eğitim emekçileri ise çok riskli bir ortamda olduklarını ve birçok okulda yeterli önlemin alınmamış olmasından dolayı korktuklarını sosyal medya platformlarından dile getiriyor.

“UYARILARIMIZ YETERİ KADAR DİKKATE ALINMADI”

Konuya dair bir açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Yeni eğitim öğretim yılı yüz yüze eğitimle başlıyor, eğitim emekçilerine ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. Okulların açılmasına yönelik hazırlıkları izlediklerini belirten Sümbül, “Maalesef uyarılarımız yeteri kadar dikkate alınmadı. Temizlik görevlisi, dezenfeksiyon ve uzun vadede yetecek dezenfektan malzemesi tedariki yetersiz. Bu arada uzaktan eğitim de sorunlarla ve belirsizliklerle devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“YEREL YÖNETİMLER VE DUYARLI VATANDAŞLARIN KATKILARINI BEKLİYORUZ”

Sümbül konuşmasını şöyle sürdürdü; “Durumu idareci ve öğretmenlerin sırtına yığan bir tarz var, canlı ders ve arkadaşlarımızın ücret belirsizliği devam ediyor. TV, tablet veya bilgisayarı ile internet erişimi olmayan öğrencilerimiz için sorumluların gereğini yapmadığını gördük. Yerel yönetimler ve duyarlı vatandaşların katkılarını beklediğimizi üzülerek söylemek zorundayım” dedi.

“DEZENFEKTAN YETERSİZ KALDI, VELİLERDEN İSTENİYOR”

Okulların açılmasının hemen ardından dezenfektan konusunda okulların yetersiz kaldığını belirten Eğitim-İş Şube Başkanı Hakan Boyar, okulların velilerden maske ve dezenfektan talep ettiklerini kaydetti. Bunun yanı sıra okulun bu hafta sadece 1 gün olacağını söyleyen Boyar, “Bu hafta 1 gün olacağı için sıkıntı yok fakat gelecek hafta 2 güne çıkarılacak. Şimdiden dezenfektan yetersizliği yaşandı gelecek hafta daha da sorunlu olacak gibi duruyor. Yeterince koruyucu malzeme dağıtılmazsa problem büyür” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA