ÇİFT FATURAYA ‘ERTELEME’ YANITI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFT FATURAYA ‘ERTELEME’ YANITI


 

MESKİ’nin kabarık su faturası gönderdiği yönünde söylenen iddialara yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “MESKİ işini yapıyor. Çifte fatura hikayesi çok ayıp. Meclis’te bir karar aldık ve faturaları 3 ay süreyle erteledik. Yani Haziran faturasını Temmuz, Ağustos, Eylül; bu aylar içerisinde ödeyecek” dedi.

Haber Merkezi

MESKİ’nin kabarık su faturaları ile eleştiri oklarının hedefi haline Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu eleştirilere yanıt verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her hafta sonu gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerini Silifke İlçesi’nin Taşucu, Bahçe, Kurtuluş ve Arkum mahalleleriyle sürdürdü. Yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, hem sohbet etti hem talepleri dinledi. Yaptıkları hizmetleri ve projeleri anlatan Başkan Seçer, MESKİ’den çift fatura iddialarına da yanıt verdi.

Mahalle ziyaretlerinde Başkan Vahap Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, belediye meclis üyeleri ve bürokratları ile mahalle muhtarları da eşlik etti. Başkan Seçer’in Silifke’deki mahalle ziyaretlerinin ilk durağı Taşucu Mahallesi oldu.

“BENİ ELEŞTİR, YANLIŞIM VARSA KENDİMİ DÜZELTİRİM AMA BUNLAR KARA PROPAGANDA”

MESKİ ile ilgili sosyal medyada yapılan iki fatura kesildiği yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Seçer, “MESKİ işini yapıyor. Çifte fatura hikayesi çok ayıp. Ak Gençlik diye bir trol ekip çıkmış. Şaşırdım yani. Buradan da sitem edeyim Ak Parti’ye. Böyle küçük siyasetler yapmasınlar. Biz Mayıs’ın ortalarında MESKİ Genel Kurulu’nu yaptık. Meclis’te bir karar aldık. Biz faturaları 3 ay süreyle erteliyoruz. Herhangi bir faiz tahakkuk ettirilmeden biz bunları uzatıyoruz. Yani Haziran faturasını Temmuz, Ağustos, Eylül içerisinde ödeyecek. O gün ödemeyen hem Eylül faturasını ödüyor, hem 3 ay önceki borcunu bize ödüyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz, bedava da reklam yaptırıyor. Olacak iş değil. Allah’a havale ediyorum, ben uğraşamam. Beni eleştir, yanlışım varsa kendimi düzeltirim ama bunlar kara propaganda” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN’İ TÜRKİYE’YE DUYURAN BİZİM SOSYAL POLİTİKALARIMIZ”

Başkan Seçer, mahallelerde Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik desteklerini ve sosyal hizmetlerini de anlattı. “Mersin’i Türkiye’ye duyuran bizim sosyal politikalarımız” diyen Seçer, Halk Kart, Esnaf Masası, Mahalle Mutfakları, Süt Senin Gurur Mersin’in projesi ve öğrenim yardımlarına kadar birçok çalışmadan söz etti. Seçer, Süt Senin Gurur Mersin’in projesinin bu yıl Silifke ve Erdemli ilçelerindeki dezavantajlı mahalleleri de kapsayacağını vurguladı.

Başkan Seçer, üreticilere yönelik destekleri kapsamında da bu yıl 60 bin metre sulama borusu dağıtımı gerçekleştirdiklerini, bunun 11 bin 700 metresinin Silifke’deki üreticilere ulaştırıldığını kaydetti. Seçer, sulama borusu desteğinin gelecek yıl 100 bin metreye çıkacağını kaydetti. Küçükbaş hayvan desteğinden fidan ve fide dağıtımına, alet-ekipman desteklerine kadar pek çok çalışmadan bahseden Seçer, bu yıl Silifke’nin Balandız Mahallesi’ndeki dağıtılıp hasat edilen Ata tohumu sarı buğdayları yaşatmak adına desteklerini sürdüreceklerini kaydetti. Başkan Seçer, yurttaşların incir fidanı talebini de not etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA