MERSİN SERBEST BÖLGE’DE İŞÇİLER ZEHİRLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SERBEST BÖLGE’DE İŞÇİLER ZEHİRLENDİ


 

Mersin Serbest Bölge’de sabah saatlerinde bir firmada amonyak borusunun patlamasının ardından 230’a yakın işçi zehirlendi, 27 işçi ise durumu ağır olduğu için hastaneye kaldırıldı.​

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Serbest Bölge’de sabah saatlerinde patlayan amonyak borusundan dolayı işçiler zehirlendi. Kendini dışarı atan işçilerin birçoğu zehirlenmenin etkisi ile kustu. Ardından gelen sağlık ekipleri bayılan 27işçiyi hastaneye kaldırdı.

 

İçel Efor, Aras ve YD Tekstil’de yaşanıldığı öğrenilen zehirlenme sonucu işçiler eve gönderilirken, YD Tekstil’in akıl almaz bir şekilde işçileri çalıştırmaya devam ettiği iddia edildi. Eve gitmek isteyen işçilerden 6 günlük ücret kesintisi yapılacağı da iddia edildi.

DEV TEKSTİL KONUNUN TAKİPÇİSİ!

Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı konunun yakından takipçisi oldu. Sendikalı olan işçilerden bilgiler geldiğini belirten Subaşı, işçilerin en kısa sürede iyileşmesini temenni etti.

Zehirlenmenin yaşandığı firmalarda çalışan sendikalı işçi, “İçel Efor, Aras Tekstil, her ikisinin sahibi patronu aynı. Hemen iş yeri boşaltıldı. Ambulanslar biri gidip biri geldi. Yaklaşık 230 kişiye yakın rahatsız oldu her iki atölyeden. YD Tekstil’de bir saat beklediler. Şu anda o iş yerindekiler çalışmaya devam ediyorlar. Allah onların yardımcısı olsun” dedi.

“ÇALIŞTIRILMAK ZORUNDA KALDIK”
Amonyak borusunun patladığı belirten başka bir Aras Tekstil çalışanı ise, “ Sabah işe gittiğimizde etrafta gaz kokusu vardı. Başta 3 kişi rahatsızlandı ve ambulansla hastaneye kaldırdılar. Bize ise saat 8 gibi kokunun geçtiğini söylendi ve içeri çalışmaya girdik. Daha doğrusu çalıştırılmak zorunda kaldık. 20 dakika sonra bölge güvenliği atölyeyi boşalttığında dışarısı mahşer kalabalığına döndü. Bayılanlar, kusanlar 10’dan fazla ambulans ve özel araçlarla 20-30 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere götürüldü. Eğer güvenlik boşaltmasaydı bu sayı daha da artabilirdi. Sabah işveren bu durumu geçiştirip bizi çalıştırmasaydı bu durum hiç yaşanmayacaktı. Hayatımız bu kadar ucuz olmamalı. Ben Aras Tekstil’deyim. Yan yana zaten bu firmalar. Durumu anlatmak çok güç. Herkes panik içindeydi ve  her tarafta yerde yatan arkadaşlarımız vardı. Kime koşacağımızı şaşırdık. Yani göz göre göre çalıştırmak bu dereceye getirdi. Erken önlem alınsaydı bunlar yaşanmazdı. Kimse bu denli etkilenmezdi” dedi. 

YD Tekstil’de çalışan bir işçi ise, 6 günlük ücret kesintisine rağmen eve gittiklerini belirterek, “Patron giden işçilerin 6 günlüğünü kesmekle tehdit ediyor. 1 saat sonra iş başı yapacağını söyledi, ‘Gitmek isteyenlere de gidenin 6 günlüğünü keserim’ dedi” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA