ÖNCE DOĞAYI, SONRA İŞÇİLERİ VURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNCE DOĞAYI, SONRA İŞÇİLERİ VURDU


 

Doğa harikası Mersin Akkuyu’yu adeta çöle çeviren Akkuyu Nükleer Santrali bu kez de işçilerin isyanıyla gündeme geldi. Aylardır maaşlarını alamayan, servis konusunda sıkıntı yaşayan işçiler, Akkuyu’da yolu kapatarak eylem yaptı.

Haber Merkezi

Doğa harikası Mersin Akkuyu'yu adeta çöle çeviren Akkuyu Nükleer Santrali bu kez de işçilerin isyanıyla gündeme geldi. Aylardır maaşlarını alamayan ve servis araçları konusunda sıkıntıya düşen işçiler, Akkuyu'da yolu kapatarak eylem yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen "Akkuyu Nükleer Santral inşaatı önce doğayı, şimdi de işçileri vurdu. Yarın tüm Mersin'i vuracak" dedi.

“KORONA DİNLEMEDEN ÇALIŞTIRDILAR”

Antmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akkuyu'da inşaatın Covid-19 sürecinde dahi devam ettirildiğini belirterek "Koronaviris salgını başladığından beri inşaat hiç durmadı. Birçok işçi sağlıksız ortamda çalıştırıldı. Hastalığa yakalanan işçiler var. Doğru dürüst test dahi yapılmadı. 6 bine yakın işçi şu anda hastalık riski ile karşı karşıya. Bu yetmezmiş gibi ne maaşlarını alabiliyorlar ne de doğru  dürüst bir servis olanağına sahipler. Bunun adı zorbalıktır, köleliktir ve sömürüdür. İşçilerin canı ranta ve inşaata kurban ediliyor. Akkuyu Nükleer İnşaatını derhal durdurun. Katliamlara son verin" dedi.

Antmen, Mersin Akkuyu'da çok büyük bir doğa katliamı yaşandığının altını çizerek "Daha şimdiden Mersin Akkuyu'ya nükleer bir bomba düşmüş gibi. Binlerce ağaç kesildi. Hayvanlar yerinden oldu. Önce doğa şimdi de işçiler bu katliamdan nasibini aldı. Yarın bir patlamada yaşanacak felaket Çernobil'i bile aratır. Reaktörün geleceği kısım kendi kendine iki kere çatladı. Orası deprem bölgesi. İnşaat alanının altı bataklık. Tüm  Mersin saatli bir nükleer bombanın üzerinde duruyor" ifadelerini kullandı.(FOTO: MEZOPOTAMYA AJANSI)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA