4 BİN 109 ESNAF SANAYİ SİTESİ BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

4 BİN 109 ESNAF SANAYİ SİTESİ BEKLİYOR!


 

Mersin’de imar planları yapımları sürürken, kent merkezindeki 4 bin 109 esnaf yeni sanayi sitelerinde yer almayı bekliyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantı döneminin ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Meclis’in önemli gündem maddelerinden biri de Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Projesi oldu.

Toplantıda, Mezitli İlçesi’nde yapılması planlanan “Küçük Sanayi Projesi”ne ilişkin bakanlıktan acele kamulaştırma kararı alınmasına ilişkin madde de görüşüldü.

YENİ SANAYİ SİTELERİNE İHTİYAÇ VAR

Konuyla ilgili ilk söz alan MHP’li Meclis Üyesi Bünyamin Önel oldu. Projeye tüm meclisin destek vermesinin önemine dikkat çeken Önel, komisyonlardan meclise, bürokratlara kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kasım ayına projeyi yetiştirmeye çalıştıklarını aktaran Önel, şuan maket çalışmanın bitmek üzere olduğunu aktardı. “İnşallah Kasım ayında tanıtımını yapıp, 2021’de temel atmak istiyoruz” diyen Bünyamin Önel,  “ayrıca bu ay sonu itibariyle üye alımlarına başlayacağız. 2021 yılında kamulaştırma ile temel atacağımızı umuyorum.

Öte yandan bu projeye ilişkin acil kamulaştırma ile ilgili bir rapor istediğimde Mersin merkezde merdiven altı dediğimiz bina altlarında kentte 4 bin 109 esnaf olduğu ortaya çıktı. Bunların içinde tehlikeli iş sınıfından, görüntü ve ses kirliliği yapana kadar çeşitli esnaflar var. Bu esnaflarımız çok zor şartlarda hizmet veriyor. Mersin’e hizmet veren arkadaşlarımızı sanayiye kazandırma çabasındayız. Ancak 4 bin 106 esnafın tamamına bizim yapacağımızı sanayi sitesinde hizmet vermemiz mümkün değil. Demek ki yeni kentin diğer bölgelerinde de yeni sanayi sitelerine ihtiyaç var” dedi.

“İHTİSAS SANAYİ BÖLGELERİ YAPILMALI”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Mezitli’nin yanı sıra Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde de sanayi sitelerine ihtiyaç olduğunu, farklı meslek gruplarından bu yönde talepler geldiğini söyledi. Başkan Seçer, şunları söyledi: “Şu anda Mezitli’yle iş bitmez. Çok talep var, Akdeniz’de mutlaka Nazım Plan bittikten sonra, uygulama planından sonra bir çalışma yapmak lazım. Toroslar’da daha önce de gündeme geldi. Daha önce sanayi alanı olarak işaretlenmiş bir yer, konuta dönüştürüldü orada. Bizden önceki süreçte olan konular. Orayla ilgili yeni bir çalışma yapmak lazım. İşler tabii ki ne kadar gayret ederseniz edin çok süratli yürümüyor. Bunu da görmek lazım. Aslında hepimizin bu işi önemsememiz gerektiğini düşünüyorum. Çok sıkıntılı, size de geliyordur. Diğer başkanlarımıza da ilçelerde de var bu durumlar. Özellikle ihtisas sanayi bölgeleri ya da daha doğru bir tabirle mesleki anlamda ihtisas sanayi siteleri diyelim. Yani mobilyacılar, hurdacılar, oto tamircileri gibi birçok farklı meslek grupları bize taleple geliyorlar. Bu konuya da ilçe belediyelerimizin hassasiyet göstermesini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben de istiyorum.”

“ACELE KAMULAŞTIRMA YAPACAĞIZ”

Mezitli Küçük Sanayi Projesi’ne ilişkin prosedürü farklı işlettiklerini ve işleri süratli bir şekilde yürütmek istediklerini belirten Başkan Seçer, “Yalnız bu süreç içerisinde biz hızlanması için belki de prosedürü farklı işlettik. Sizin işlerinizin aksamaması için bu sürede gerekli işlemleri süratle yapmanız lazım. Zaman kazanma adına aslında daha önce yapılması gereken işler vardı. Orada plan değişiklikleri oldu vs. Şimdi acele kamulaştırma yapacağız. Tabi bir süreç alacak bu. Bunu hızlandırmak için yaptık. Oysa sizinle bir protokol yapmamız gerekiyordu. Yani o yapı önemli. O işlemler önemli ve bu işlemleri de bir an önce gerçekleştirmemiz gerekiyor. İleride tıkanmama adına. Bunu da belirtmiş olayım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA