ÇUKUROVA’DA TARIM İŞÇİLERİNDEN ‘İŞE ÇIKMAMA’ KARARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇUKUROVA’DA TARIM İŞÇİLERİNDEN ‘İŞE ÇIKMAMA’ KARARI


 

Çukurova’daki işçi dernekleri ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri arasında işçi yevmiyelerine ilişkin yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. İşçi dernekleri 116 TL yevmiye talep ederken ihracatçılar birliği ise 102 TL önerdi.

Çukurova bölgesindeki işçi dernekleri ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) arasında işçi yevmiyelerine ilişkin yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine işçi dernekleri “işe çıkmama” kararı aldı.

İşçi dernekleri 2020 için 116 TL yevmiye talep ederken, AKİB 102 TL yevmiye önerdi. Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Toplantının ardından bir manifesto yayınlayan işçi dernekleri temsilcileri ‘işe çıkmama’ çağrısı yaptı.

Adana İşçi Dernek Başkanı Feyzi Ete, Mersin İşçi Dernek Başkanı Selam Kutlu, Tarsus İşçi Dernek Başkanı Cumali Erbay ve Ceyhan İşçi Dernek Başkanı Gülçin Hanter imzasıyla yayınlanan çağrıda “AKİB bugüne kadar tüm çabalarımıza cevapsız kaldığından 14 Eylül 2020 Pazartesi tarihinden itibaren tüm emekçi, çavuş, servisçi arkadaşlarımızı evinde oturmaya davet ediyoruz. Bizler sonuç alıncaya kadar bu oturma eylemi devam edecektir. Alınan kararlar Elçiler Birliği adına birlikte alınmıştır” denildi.(BİANET)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA