“HASTANE YÖNETİMİ MALZEME DİLENİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HASTANE YÖNETİMİ MALZEME DİLENİYOR”


 

Mersin, Adana, Isparta ve Hatay’da hastanelerin ürün tedarik edemediğini açıklayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Hastane yönetimi, sektörden adeta malzeme dileniyor” dedi.

Haber Merkezi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul Valiliğinin açıkladığı koronavirüs yasaklarının 4 saat sonra değiştirilmesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Açıklamasında Mersin’e dair de önemli açıklamalar yapan Emir, Mersin, Adana, Isparta ve Hatay'da hastanelerin ürün tedarik edemediğini belirterek. “Hastane yönetimi, sektörden adeta malzeme dileniyor” dedi.

HASTANELERİN SEKTÖRE BORCU19 MİLAR TL
Kamunun ve üniversite hastanelerinin toplamda 19 milyar lira ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne borcu olduğuna dikkat çeken Milletvekili Emir. “Sektördeki firmalar bazı illerde ürün tedariğini durdurma kararı aldı. Hastaların mağdur olmamasını isteyen Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı ise firmalara yazı göndererek, ürün tedariğinin kesilmemesini istedi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: ‘Hastanemiz tarafından doğrudan temin usulüyle yapılan hasta bazlı malzeme alımlarında kurumumuzun sağlık hizmeti sunan bir kurum olması ve bu hizmetin de devamlılık arz ettiği hatırlatılarak hasta mağduriyeti yaşanmaması için hayati öneme haiz olan tıbbi sarf malzemelerin ivedilikle temini konusunda iş ahlakı ve etiği gereği hassasiyet ve özen göstermeniz hususunda gereğini rica ederim’.

“4 İLDE TEDARİK DURDU”

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Murat Emir, Aydınlı’nın bu yazısını “Hastane yönetimi, sektörden adeta malzeme dileniyor. Devleti bu kadar aciz duruma düşürdüler” diye yorumladı. Yazılı açıklama yapan Emir, başta Mersin olmak üzere Isparta, Hatay ve Adana illerinde hastanelerin ürün tedarik edemez hale geldiğini belirten Emir, şunları söyledi: “Kamu hastanelerinden 14 ay, üniversite hastanelerinden de 30 ay vadeyi aşan alacağı bulunan tıbbi cihaz sektörü, ekonomik kriz içine itiliyor ve yeni ürün üretemez hale getiriliyor. Alacaklarını tahsil edemedikleri için birçok üretici ve firma batma noktasına geldi ve artık yeni ürün tedarik edemez duruma düştü. İktidarı haftalardır 'hastaneler bir enjektör, bir gazlı bez dahi alamayacak duruma düşecek' diye uyarıyorum. Ama iktidar, tüm kaynakları 5 müteahhite akıtmakla meşgul. Sağlık sistemi, hastaneler, vatandaşlar, üreticiler umurunda değil.

“İŞLER DAHA KÖTÜYE GİTMEDEN UYARIYORUM”

Başhekim, firmalara 'iş ahlakı' ve 'etik' diyerek adeta 'malzeme verin' diye yalvarıyor. Devleti bu kadar aciz duruma düşürdüler. Sağlık Bakanını, Hazine ve Maliye Bakanını işler daha da kötüye gitmeden, ameliyatların yapılamayacağı bir duruma gelmeden önlem almaya çağırıyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA