SİLİFKE-MUT YOLUNUN TAKİPÇİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE-MUT YOLUNUN TAKİPÇİSİ!


 

Bir ay önce heyelan dolayısıyla kapanan Silifke - Mut yolunu gündeme taşıyan Cengiz Gökçel yolun yapım işinin peşini bırakmıyor!

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan Mersin’de Silifke-Mut Karayolu, 8 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yol çalışmalarının yapıldığı kara yolunun 32-33’üncü kilometresinde meydana gelen heyelan sonrasında yüklenici firmaya ait 2 iş makinesi toprak altında kaldı. Aradan bir aya yakın sürenin geçmesine rağmen Silifke-Mut Karayolu halen ulaşıma açılamazken muhalefettin iktidara yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

İLK TEPKİ CHP’Lİ GÖKÇEL’DEN GELDİ

İlk olarak bölgeye giderek konuyu gündeme taşıyan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, heyelan dolayısıyla kapalı olan yol nedeniyle yöre halkının yaşadığı büyük mağduriyete dikkat çekti.

Gökçel haftasonu da bölgede incelemelerde bulunarak, bir ay geçmesine rağmen yol çalışmasının tamamlanamadığına dikkat çeken Gökçel, “Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin son bulması için konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Cengiz Gökçel, daha önce bu koşullarda köylerde hastalanan vatandaşların hastaneye yetiştirilmesinin zorluğuna hatta mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Hastalarımızın sağlık hizmeti almak için ulaşacakları yere geç kalarak hayatını kaybetmesini de kabul edemeyiz” diyen Gökçel, yetkilileri göreve davet etmişti.

“BİR MİLYON METREKÜP ÜZERİNDE TOPRAK YIĞINI YOLU KAPATTI”

Önceki hafta ise heyelan nedeniyle kapanan ve hala açılamayan Mersin Silifke-Mut Karayolu için Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’dan özür gelmişti. Elvan, yatırımlarla ilgili verdiği bilgilerde, “Geçtiğimiz günlerde bir doğal afet ile karşı karşıya kaldık. Silifke Mut Karayolu’nda önemli bir afet, yol kayması söz konusu oldu. Burada bir milyon metreküp üzerinde toprak yığını yolu kapattı. Bununla ilgili olarak çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü ve ulaştırma Bakanlığımız hemen başladı. Şuanda çalışmalar devam ediyor. Bir buçuk ay gibi bir süre bu çalışma devam edecek çünkü burada çalışan insanlarımızı riske atmak istemiyoruz. İnşallah 1,5 aylık süre içinde bu çalışma tamamlanacak ve Silifke-Mut yolu hizmete sunulacak. Biz şimdiden kardeşlerimizden özür diliyoruz. Neticede bir doğal felaket. Bu konuda ulaştırma bakanlığı ile sürekli görüyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm arkadaşlarda şuanda orada. En kısa sürede bu çalışmayı tamamlayacağız” demişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (3)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : celal necati üçyıldız - Tarih : 16/9/2020 - 22:42:00
    Heyelan arkasında yer alan suyun denetim altına alınması lazım

  • Gönderen : Ahmet DÖLEK - Tarih : 14/9/2020 - 21:59:14
    Burası devamlı heyelan olan bir bölge burası için önerim tüp geçit olması ve üstünün toprakla örtülmesi yukarıdan gelen bir tehlikenin hiç değil Se kimseye zarar vermemesidir teşekkürler ederiz inşallah tez zamanda açılır bir çiftçi olarak mahsullerimizi ihtiyaç fazlasını ihracata verebiliriz

  • Gönderen : Hasan TAPUR - Tarih : 14/9/2020 - 18:34:48
    Açılsın artık bu yol ne kadar da zormuş hakikaten o köylerde yaşayanların işi çok zor araçlarımızda lastik ve ön düzen kalmadı o köylere kendi imkanınızla açın dense şimdiye kadar açılırdı çok üzücü sahipsiz bir memleket


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA