KAYALIKLARDA 1 GÜNDÜR MAHSUR KALAN YAVRU KEÇİ KURTARILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYALIKLARDA 1 GÜNDÜR MAHSUR KALAN YAVRU KEÇİ KURTARILDI


 

Erdemli İlçesi’ndeki Borunbaşı mevkisinde vatandaşların uzun uğraşlarına rağmen 1 gündür kurtarılamayan ve halsiz düşen yavru keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Mersin Ekibi’nin başarılı operasyonu ile kurtarıldı. Operasyonun ardından yavru keçiye AKUT ismi verildi.

Haber Merkezi

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Kösbucağı Mahallesi Borunbaşı mevkisinde hayvancılıkla uğraşan Raziye Demir’e ait siyah renkli yavru keçi kayalıklarda mahsur kaldı. Bölgedeki vatandaşların yoğun uğraşlarına rağmen 1 gündür sarp kayalıklardan kurtarılamayan ve halsiz düşen keçi için yetkililerden yardım istendi. Gelen ihbar üzerine harekete geçen AKUT Arama Kurtarma Derneği Mersin Ekibi, kısa süre içerisinde bölgeye intikal ederek ipli erişim çalışması başlattı. Tüm güvenlik önlemlerini alarak ip yardımı ile yavru keçinin bulunduğu sarp kayalıklara inen AKUT Gönülleri, uzun bir süredir susuz ve aç kalan yavru keçiye ilk müdahaleyi yaptı. Kısa bir süre sonra kendine gelen yavru keçi yeniden ip yardımı ile mahsur kaldığı sarp kayalıklardan yukarı çekildi. Bir süre gölgede AKUT Gönüllüleri tarafından su içirilen ve sağlık kontrolleri yapılan yavru keçi ayaklanınca sahibine teslim edildi.

YAVRU KEÇİYE AKUT İSMİ VERİLDİ

Yavru Keçinin sahibi Raziye Demir, operasyonun ardından AKUT Mersin Ekibi’ne teşekkürlerini sunmak için keçisine AKUT ismini verdi. Bir süre keçisiyle yakından ilgilenen Raziye Demir, daha sonra AKUT ismini verdiği keçisini annesinin yanına bıraktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA