“KOMİSYONLAR GEÇERLİ DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KOMİSYONLAR GEÇERLİ DEĞİL”


 

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne komisyonların hükümsüz olduğu iddiası damga vurdu. HDP bu yanlış düzeltilene kadar her karara red vereceğini açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında, HDP’li Ali Tanırverdi, komisyonların ve raporlarının geçerli olmadığı iddiasını bu defa sözlü dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili yazılı bir dilekçe de veren Tanrıverdi, mevzuata dikkat çekti.

İlk komisyon üyeliği seçimlerinin Nisan ayında yapıldığını aktaran Tanrıverdi, “Pandemi nedeniyle seçim süreci 3 ay uzatıldı. Uzatıldığı için komisyonların süresi de uzatılmış oldu. Ancak meclisimiz 3 ay sonra Temiz ayında toplandı ve komisyon üyelerinin göreve süresi dolmuş oldu ama seçim yapılması gerekirken yapılmadı. Ben yazılı olarak da uyardım. Seçim yapılmadığı halde bu komisyonlara konular havale edildi. Bu geçersizdir. Hükmen süresi bitmiş olan ve seçilemeyen komisyona konular havale edilmemeliydi. Burada komisyondaki arkadaşlarımızın özellikle komisyon başkanlarımız deneyimli arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın da hükümsüz olan komisyonların çalışmalarını yürütmemeleri gerekirdi. Hukuki olan buydu. Bu nedenle bu alınan rapor o tarihte sevk edilmiştir ve bundan sonraki komisyon raporları da aynı şekildedir ve biz bunlara katılmıyoruz ve reddediyoruz. Örneğin Akkuyu ile ilgili imar düzenlemelerine ilişkin kararlar da hükümsüzdür. Dilerim ki bu kararlar yeniden meclise taşınır. Bu madde ve bundan sonra gelen maddelere katılmıyoruz” dedi

“YAPTIĞIMIZ İŞLEM YASALARA AYKIRI BİR İŞLEM DEĞİL”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, Ali Tanrıverdi’nin bu iddiasına şöyle yanıt verdi: “Yaptığımız işlem yasalara aykırı bir işlem değil. Toplantı içerisindeki birleşimde komisyon üyelerine üye seçimi yaptık. Orada bir kavram karmaşası olabilir. İkna olmanız açısından yazıişleri ile görüşebilirsiniz. Bu konuyu nükleer santrala bağlamanız beni üzdü. Ortada sizi endişeye düşüren bir durum var ise böyle şeylere benim müsaade etmeyeceğimi bilmeniz lazım. Bir anlam çıkarmaya çalıştınız, bu beni üzdü”.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA