GÖZLER YAŞLI YAŞAM MERKEZİ’NDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER YAŞLI YAŞAM MERKEZİ’NDE!


 

Mersin’de Alzheimer Derneği Yaşlı Yaşam Merkezi’nde koronavirüs testi pozitif çıkarak hastaneye kaldırılan 17 hastadan biri yaşamını yitirdi! Öte yandan merkezde yeni yapılan testlerde koronavirüs testi pozitif çıkan hasta sayısı 25’e personel sayısı ise 5’e yükseldi.

HEDİYE EROĞLU

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesinin gerçekleştirdiği "Bir tuğla da siz koyun" kampanyası kapsamında, bağışlarla yaptırılan Yaşlı Yaşam Merkezi, 4 yıl önce törenle açıldı. Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye’de bir ilk olan merkez bugüne kadar başarılı çalışmaları ile gündeme gelirken dünyayı etkisi altına alan koronavirüs covid 19 salgınından kaçamadı.

MERKEZ TÜRKİYE’DE İLK

Türkiye’nin ilk yaşlı yaşam merkezinde çeşitli rahatsızlıkları bulunan ve sürekli bakım ihtiyacı olan hastalar ile gündüz bakımevinden yararlananlar kalırken, ailelere yönelik de önemli sosyal etkinlikler düzenlenmekteydi.

Ancak salgın ile birlikte etkinliklere ara verilerek koruma tedbirleri üst düzeye çıkardı. Tüm çabalara rağmen 3 Eylül günü ilk vakaların görülmesi ile merkezde gün günden itibaren durmayan bir mesai başladı.

Merkezde kalan 17 yaşlı vatandaş ile 2 merkez görevlisinin rutin olarak yapılan Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine ikisi merkez görevlisi 19 kişi, gece geç saatlerde ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORLAR

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, süreçle ilgili önceki gün yaptığı açıklamada ekibi ile birlikte gece gündüz hastalar ile personellerinin tedavisi ile ilgilenmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtmişti.

Ancak dün merkezden kötü bir haber geldi! 3 Eylül günü testi pozitif çıkarak hastaneye kaldırılan bir hasta hayatını kaybetti.

Ayrıca yeni yapılan testlerde pozitif çıkan hasta sayısı 25’e personel sayısı ise 5’e yükseldi. Tedavisi tamamlanan 9 hasta ise izolasyon merkezine sevk edildi.

İNSAN ÜSTÜ ÇABA SERGİLİYORLAR

Kurumda 93 hasta ve 64 personelinin bulunduğunu belirten Özge, bu kişilerin her 14 günde bir personel vardiya değişimi sırasında tarama testlerinin yapıldığını söyledi. Personelin, hastaları korumak için 14 gün kurumda kaldığını, daha sonra bir ekip giderken diğer bir ekibin geldiğini ve yeni ekip gelmeden önce test yapıldığını belirten Özge, kanun gereği bu insanların testleri negatif oluncaya kadar hastane ortamında takip edilmeleri gerektiği için hepsinin hastanelere sevk edildiğini belirtti.

Prof. Dr. Aynur Özge, “Hastalarımız; Şehir Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Erdemli, üniversite gibi nerede boş yer varsa sevkiyatı yapıldı. Hastanelerde yatan hastalarımızın durumlarını sürekli takip ediyor ve sıkıntıları çözmeye, aileleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu noktada ekibim insan üstü bir çaba sergiliyor” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA