GÜLİSTAN DOKU NEREDE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLİSTAN DOKU NEREDE?


 

Ocak ayından bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için Mersin’in de aralarında olduğu çeşitli kentlerde oturma eylemi yapıldı. Eylemlerde Gülistan’ın kaybolmasında baş şüpheli olan Zaynal Abakarov’un ifadesinin alınmamasına tepki gösterildi.

HEDİYE EROĞLU

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor.

21 yaşındaki Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma sürse de, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un savcılık kararına rağmen ifadesi dahi alınmış değil.

248 gündür kayıp olan Doku’yu arama çalışmaları ise 18 Ağustos itibariyle sonlandırılmıştı.

Arama çalışmalarının sona erdirilmesinin ardından Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ve annesi Bedriye Doku, önceki gün itibariyle Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemi başlatmıştı.

Eyleme müdahale eden polis, Aygül ile Bedriye Doku’yu darp ederek gözaltına almış, ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

SUÇLULARI KİM NEDEN KORUYOR?

Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu’nun çağrısıyla çeşitli kentlerde alanlara çıkıldı.

Mersin Kadın Platformu üyeleri Özgecan Meydanı’nda bir araya gelerek, “Gülistan Doku nerede?” pankartı açtı.

Ayrıca grup burada bir açıklamada yaparak, Gülistan’ın bulunmasının ancak kadın dayanışması ve mücadelesi ile mümkün olduğuna dikkat çekti. Gruptan yapılan açıklamada, “Gülistan bulunana kadar, Gülistan için adalet sağlanana kadar bulunduğumuz her yerde ‘Gülistan nerede?’ demeye devam edeceğiz. İki gün önce Gülistan Doku'nun ailesini gözaltına alarak susturmaya çalışanların karşısında iki gündür kadınlar Türkiye’nin bir çok yerinde hesap sormaya devam ediyor. Hep birlikte sormaya da devam edeceğiz. Gülistan’a ne oldu? Gülistan nerede? Suçluları kim neden koruyor? İstanbul Sözleşmesi uygulansın. Zaynal Abakarov ve üvey babası tutuklansın” denildi.

Açıklamanın ardından grup, ‘Erkek vuruyor, devlet koruyor, 6284 (İstanbul Sözleşmesi) uygulansın’ sloganları atarak, oturma eylemi yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA