13 STAJYER AVUKAT YEMİN EDEREK RUHSAT ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

13 STAJYER AVUKAT YEMİN EDEREK RUHSAT ALDI


 

Mersin Barosu’nda 13 stajyer avukat yemin ederek ruhsat aldı. Başkan Yeşilboğaz genç meslektaşlarına, “Pusulanız, vicdanınız ve hukuk kuralları olsun” diye seslendi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu’nda stajını tamamlayan; İdris Ayhan, Feyyaz Mert Kurt, Emirhan Ergül, Mehmet Uygun, Lokman Şaman, Kerem Suna, Hakkı Çınar, İsmail Bay, Mehmet Fatih Çarşılı, Helin Gezgin, Ebru Menteş, Deniz Yükseloğlu ve Abdulvahap Tatlı yemin ederek avukatlık ruhsatını aldı.

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulumuz, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların ruhsat heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Yeşilboğaz, “Genç meslektaşlarımız meslek hayatına başlarken, içinde bulunduğumuz Türkiye gerçeğini unutmamaları gerekiyor. Hiçbir iktidar maalesef savunmayı sevmemiştir, benimsememiştir. Çünkü savunma hukuksuzluklara, adaletsizliklere hep itiraz etmiştir, hep muhalefet etmiştir. Çünkü savunma daha iyisini ister, daha ütopik düşünürler, daha ilericidirler, daha demokrattırlar. Ülkenin, insanların, hukukun daha ileriye gitmesini, çağdaş olmasını, demokrasinin daha çok gelişmesini isterler. Ama bunu istemeyenler her zaman için savunmanın bu mücadelesine engel olmaya çalışmışlardır. Asıl mücadelemiz budur. Cahillikle, hukukun üstünlüğünü yok etmeye çalışanlarla, cumhuriyet değerlerini yok etmeye çalışanlarla mücadele ediyoruz. Genç meslektaşlarımızın da bunlarla başarılı bir şekilde mücadele edebileceğine inanıyorum. Gücümüze güç katacaklar. Giyeceğiniz cübbenin düğmeleri yok. Mesleğimizin en onurlu tarafı işte budur, bağımsızlığımızdır. Hiçbir şekilde hiçbir gücün etkisi altında olmayın. Gücünüzü hukuk kurallarından, demokrasiye olan inancınızdan alın. Pusulanız, vicdanınız ve hukuk kuralları olsun. Bunu sağladığınız takdirde hem kendinize, hem ülkenin daha çok gelişmesine katkınız olacaktır. Yolunuz açık olsun. Başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkarak kendisini tanıtan ve düşüncelerini paylaşan meslektaşlarına cübbelerini Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA