“KİŞİYE ÖZEL İLAN AÇMAKTAN USANMADILAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KİŞİYE ÖZEL İLAN AÇMAKTAN USANMADILAR!”


 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan doçent kadrosu ilanı eczacıların tepkisini çekti.

Haber Merkezi

25 Bölge Mersin Eczacı Odası yönetimi, bağlı olduğu Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) konuyla ilgili, “Biz uyarmaktan usandık onlar kişiye özel ilan açmaktan usanmadılar!” balıklı basın bültenini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin 08.09.2020 Tarihli ve 31238 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ilanına tepki gösterilerek, “Uzun zamandır karşı çıktığımız bir konuyu yeniden gündeme taşımamıza sebebiyet vermiştir. İlgili ilanda Eczacılık Teknolojisi/ Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı’nda doçentlik için istenen şartlarda ‘Kimya Bilim Alanında Doçentliğini almış olmak’ ibaresi yer almaktadır.

Farmasötik teknoloji, eczacılık meslek biliminin temel derslerinden birisidir. Kimya ile farmasötik teknoloji birbirinden apayrı iki alandır. Dolayısıyla aranan kişi lisansını eczacılık fakültesinde tamamlamış; ilaç, eczacılık ve farmasötik teknoloji alanlarında çalışmalar yapmış birisi olmalıdır. Aksi kişiye özel ilan açmaktan başka bir şey değildir. Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur.

Başta Eczacılık Fakültesi Dekanlar Konseyi olmak üzere eczacılık fakültelerimizde görev yapan eczacılık lisans çıkışlı akademisyenlerimizi, tüm eczacılarımızı konuya tepki göstermeye; YÖK’ü ise gerekeni yapmaya davet ediyoruz.

Konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA