SİLİFKE’DE ANTEP FISTIĞI BEREKETİ ARTIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE ANTEP FISTIĞI BEREKETİ ARTIYOR


 

Mersin’in Silifke ilçesinde ilk olarak 1969 yılında üretilen, 1990’dan sonra ise aşılama usulüyle üretimi artırılan Antep fıstığı çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Silifke ilçesi Senir Mahallesi”nde Antep fıstığı hasadı başladı. Hasat ile ilgili bilgi veren Mahalle Muhtarı İbrahim Döneli, bu yıl rekoltenin çok üst seviyede olduğunu, ilçe genelinde yaklaşık 900 ton ürün beklediklerini söyledi.

Arazilerdeki yabani melengiç ağaçlarının aşılanmak suretiyle Antep fıstığı ağacına dönüştürüldüğünü belirten Döneli; bu sayede çiftçi için önemli bir gelir kaynağı elde edildiğini anlattı.

Bölgenin engebeli arazisine kolay uyum sağlayan Antep fıstığının ilçe ekonomisine önemli ivme kazandırdığını, üretim alanlarının ise her geçen yıl arttığını dile getiren Muhtar Döneli, "Bölgede Antep fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için sürekli çalışma içerisindeyiz. Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı ürünlerimizi tercih ediyorlar" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Erdem Taş - Tarih : 10/9/2020 - 19:08:43
    Lezzet tat görüntü kalitesi bakımından tartışmasız en iyisi


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA