OTOGAR ESNAFI İNDİRİM İSTEDİ BAŞKAN SİTEM ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOGAR ESNAFI İNDİRİM İSTEDİ BAŞKAN SİTEM ETTİ!


 

Pandemi sürecinde büyük mağduriyet yaşayan ve Büyükşehir’den borçlarının yapılandırılmasını isteyen otogar esnafının talebini AKP gündeme getirince Başkan Seçer’den, “Eğer otogar esnafı beni size şikayet ettiyse buradan onlara sitemlerimi gönderiyorum” tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında önemli konular ele alındı. Toplantıda ayrıca Mersin otogar esnafının borçlarına indirim konusu gündeme geldi. Meclise konuyla ilgili dilekçe veren esnaflar, pandemi sürecinde yaşadıkları mağduriyete dikkat çekerek, destek istedi.  

Şehirlerarası otobüs terminalinde bulunan kiracılar hakkında Büyükşehir’in yargıya gitmesi ile icra takipleri kesinleşirken, bir kısım kiracılar hakkında da tahliye kararı alındı. Kiracıların daha önce yaptıkları yapılandırma istemine istinaden yapılan taksitlendirme protokolünü ihlal etmeleri nedeniyle haklarında takip başlamışken kiracılar, dilekçe vererek, otogar esnafı olarak aylarca süren seyahat kısıtlaması sebebiyle kira borçlarını ödeme güçlüğü çektiklerini, geçmiş dönem borçlarına dair de düzenleme beklentisi içinde olduklarını belirttiler.

Belediye hukuk bürosu konuyu meclise getirerek, teklifi gündeme taşıdı.

İlgili teklifte; “Covid 19 salgınının beraberinde getirmiş olduğu çeşitli önlemler neticesinde taşımacılık sektörüne getirilen kısıtlamalardan ötürü 3 aylık sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini, sonrasında normalleşme sürecinde alınan bazı tedbirler neticesinde bazı otobüslerin yüzde 25 doluluk oranı ile aktif hale getirildiğin ve yapılandırılan borçlarını ödeme güçlüğü yaşadıklarını, pandeminin ne zaman biteceğini ön göremediklerinden dolayı kira borçları için faiz ve avukatlık ücreti alınmamasını,bu imkan sağlanır ise borçlarını 30 ay içinde beyanda bulunmuşlardır. İlçelerde bulunan kiracıların da bu konuda talepleri gelmeye devam etmektedir” denildi.

Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

AVUKATLAR FAZLA PARA İSTİYOR İDDİASI

Daha sonra konuyla ilgili söz alan AKP’li Mevlüt Ekmekçi, Mersin otogarındaki esnafların ciddi derecede sıkıntı ve sorunları olduğunu söyleyerek, “Bunlar size gelmiştir sayın başkan. Bunu gündeme gelmemi talep ettiler. Esnaflar geçmişten olan borçlardan dolayı avukatlar eşliğinde ciddi derece fazla fazla para istendiğini söylüyorlar” dedi.

BAŞKANDAN SİTEM!

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Eğer otogar esnafı beni size şikayet ettiyse buradan onlara sitemlerimi gönderiyorum. İyilik yap, maraz gör gibi bir şey oldu. Ben problemlerinin çözülmesi için her türlü gayreti gösteriyorum. Ben yasa dışı bir şey yapamam, bir borcu erteleyemem, tahsilatı yapamam diyemem. Hukuk müşavirimiz burada. Daire başkanlarımıza şunu söyledim; yasaların bana verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanalım, otogardaki bu problemi çözelim dedim. Bu insanların borçlarını bir şekilde tasfiye edelim, indirim gerekiyorsa taksit gerekiyorsa yasalar bize bunu veriyorsa yapalım. Avukatlık ücreti yasal bir ücret, ben onu keyfime göre almıyorum. O konuda da çalışıyorlar. Meclise getirdik ve komisyona sevk ettik. Çözme gayreti içindeyiz bu konuyu, Meclis kararı alalım, komisyonda görüşün, hangi yükü, sorumluluğu alabiliyorsak, o sorumluluğun sınırlarını bana çizin ben de idare olarak karar alabileyim” diye konuştu.

Otogar esnafının kimseye ulaşmaya ihtiyacı olmadığını, kendisine ve bürokratlarına her zaman ulaşabildiğini de belirten Seçer, her türlü katkıyı aldıklarını belirterek, alındığını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA