BAŞKAN ÖZYİĞİT, TAKDİR TOPLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN ÖZYİĞİT, TAKDİR TOPLUYOR


 

Yenişehir’de hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken ve pandemi ile mücadele sürecini başarılı bir şekilde yöneten Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, çalışmalarıyla takdir topluyor.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz hafta SONAR Araştırma şirketinin korona virüsü döneminde en başarılı belediye başkanlarını belirlediği anket çalışmasında Türkiye genelinde ilk üçe giren Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e bir tebrik de Mersin Akdeniz Rotary Kulübü’nden geldi. Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin Akdeniz Rotary Kulübü’nün haftalık olağan toplantısına davet edildi. Kulüp Başkanı Melike Yılmaz, pandemi sürecindeki başarılı çalışmaları ve sivil toplum kuruluşları ile gösterdiği iş birliği nedeniyle Başkan Özyiğit'e tebrik ve teşekkür plaketi takdim etti.

“HİÇBİR TALEBİ CEVAPSIZ BIRAKMADIK”

Mersin Akdeniz Rotary Kulübü üyelerine teşekkür eden Başkan Özyiğit, yaptığı konuşmada korona virüs sürecindeki çalışmalarını anlattı. Maske, hijyen ve gıda konusunda hiçbir talebi cevapsız bırakmadıklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, “Pandemi süreci tüm dünyayı derinden etkiledi. Dünyanın birçok yerinde Covid-19 vakalarının artmaya başladığı dönemde, Türkiye’de virüsün varlığı çok fazla konuşulmuyordu. Yenişehir Belediyesi olarak Türkiye’de henüz resmi olarak vakaların görüldüğü açıklanmadan önce kentimizde dezenfekte çalışmalarına başladık. 7 Mart’ta özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu sağlık merkezleri, bankalar, resmi daireler, ibadethaneler, semt pazarları ve ATM’ler gibi alanları dezenfekte etmeye başladık. Maskenin takılmasının zorunlu, satılmasının yasak olduğu bir süreç yaşadık.  İnsanların maskeyi nerden bulacaklarını şaşırdıkları dönemde Belediyemiz devreye girdi ve insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda maske dağıtımı gerçekleştirdik. Maske, hijyen malzemesi ve gıda ile ilgili Yenişehir’de hiçbir talebi cevapsız bırakmadık.” dedi.

 

“261 BİN 400 ADET MASKE DAĞITTIK”

261 bin 400 adet maske ve 20 binin üzerinde gıda paketi dağıttıklarını söyleyen Başkan Özyiğit, “Mart ve Nisan ayında çok sayıda iş yeri kapandı, insanlar işsiz kaldı ve biz Yenişehir Belediyesi olarak o süreçte insanlara ulaşmak ve taleplerini karşılamak için büyük bir organizasyon kurduk. Biz herkesin sorununa koşmaya ve çözmeye çalıştık. 20 binin üzerinde gıda paketi, 3 bin civarında kahvaltılık paketi, 261 bin 400 adet maske, 15 bin adet dezenfektan ve 120 bin adet eldiven dağıttık.  Maskemizi takacağız, hijyene dikkat edeceğiz ve sosyal mesafeyi koruyacağız. Bu üç unsuru olmazsa olmaz olarak halkımıza anlatıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Covid-19 ile mücadelemiz sürecek, ilçemizde büyük bir hassasiyetle süreci yönetiyoruz. Pandemi ile ilgili hijyen ve vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek. Çocuklarımızın eğitimi ve insanlarımızın sağlığı bizim en hassas olduğumuz konu.” diye konuştu.

 

YENİŞEHİR’DE DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Kent genelinde devam dezenfeksiyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Abdullah Özyiğit, “İlçemizde bulunan 39 ibadethaneyi, 32 muhtarlık binasını, 700 berber ve güzellik merkezini, 98 eczaneyi, 35 sağlık merkezini, 42 park ve çocuk oyun alanını, 20 kamu hizmet binasını, 23 mahalleye bağlı 3 bin 169 sokağı, 43 anaokulu ve eğitim merkezini, 6 özel öğrenci yurdunu ve ilçemizde bulunan tüm kargo ve PTT şubelerini, 15 günde bir periyodik olarak dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Ayrıca Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, 3 karakol ve 2 polis noktasını da haftada bir kez dezenfekte ediyoruz. Toplamda da 15 bin iş yerini ve 17 bin 800 haneyi de virüsten arındırdık. Bu süreçte özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımız sunuyorum. El birliğiyle virüsü yeneceğimize yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA