OKULLARDA KORONA ALARMI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLARDA KORONA ALARMI!


 

Eğitim- Sen 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren kendilerine ulaşan bilgilere göre, 172 okulda daha koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Böylece, Covid-19 görülen okul sayısı ülke genelinde 479’a, Mersin’de ise 20’yi geçti.

HEDİYE EROĞLU

Eğitim Sen, Salgın Günlerinde Eğitim Raporu’nun beşincisini yayımladı. Buna göre, Covid-19 vakası görülen veya pozitif vakayla temaslıların çalışmalara katıldığı eğitim kurumlarına 172 okul daha eklendi. Böylece, Covid-19 görülen okul sayısı 479'a yükseldi. Mersin’de ise 31 Ağustos’a kadar 14 olan koronalı okul sayısı 3 Eylül’den bu yana 20’yi geçti.

Eğitim-Sen’in son açıkladığı raporda Mersin’den listeye giren okullar; Mersin Akdeniz Mehmet Dağlı İ.H.O.O., Mersin Tarsus Fatih Sultan Mehmet O.O, Mersin Tarsus Tarsus M.T.A.L ve Mersin Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası M.T.A.L oldu.

“İYİYE GİDEN BİR TABLO YOK”

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, okulların açılmasından yana olduklarını ancak olmazsa olmaz tedbirler olduğunu ve bunların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Birinci sınıflar için açılan okulların 8 ve 12’inci sınıflar için açılmasının pek mümkün görünmediğini belirten Sümbül, “Yeteri kadar önlem alınmadı. Bunlar sağlandığında ve eğitimcilerin talepleri yerine getirilmedi. Süreç çok sıkıntılı olacak. Pandemi de sayılar oldukça yükseliyor, iyiye giden bir tablo yok” dedi.

SENDİKA MİLLİ EĞİTİM İLE GRÜŞME HALİNDE

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını da açıklayan Başkan Sümbül, önümüzdeki günlerde yeniden görüşme yapacaklarını söyleyerek, “Her şehrin kendine göre özgünlükleri var buna dikkat edilmeli. Mersin sıcakken belli yöreler çok soğuk olmaya başladı. Yöneticilerin de görevi burada ortaya çıkıyor. Tüm tedbirleri yukarıdan beklersek size zaten bir şey kalmaz. Daha önce 2 defa milli eğitim ile görüşmemiz oldu, yenilerine de açığız. Çözüm üretmeye çalışan bir sendikayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA