LİMANDA KORONA İNDİRİMİNİ 30 EYLÜL’E KADAR UZATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMANDA KORONA İNDİRİMİNİ 30 EYLÜL’E KADAR UZATILDI


 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), korona virüs salgını nedeniyle yürütülen mücadeleye katkı vermek amacıyla nisan ayında başlattığı bazı liman işlemlerinde yüzde 50’ye varan indirime devam ediyor.

MIP, sınır kapılarında alınan önlemler sonucunda limanda bekleyen transit yüklere uyguladığı indirimi 30 Eylül’e kadar uzatırken, yıl sonuna kadar geçerli gemiden gemiye ihrakiye tedarikinde yüzde 40 indirime de devam ediyor.

MIP, korona virüsün (Covid-19) Türkiye’de etkisini artırmaya başladığı günlerden itibaren limanda aldığı önlemlere devam ederken, bu kapsamda hayata geçirdiği ve ekonomiye katkı sağlayacak bazı uygulamaları da sürdürüyor. MIP, Covid-19 nedeniyle yaşanan sıkıntıları en aza indirmek amacıyla nisan ayında başlattığı limandaki bazı işlemlerde indirim uygulamasında yeni bir karar daha aldı. İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre MIP, ilk etapta nisan ayı sonuna kadar uygulanan, virüsün etkisini artırmasıyla birlikte süreç içinde zaman zaman tekrar destek verdiği, limanda bekleyen transit yüklerde yüzde 50’ye varan indirimi bu ay da işleme aldı.

Limanda bekleyen transit yüklerde yüzde 50’ye varan indirim ay sonuna kadar uzatıldı

MIP, Covid-19 salgını nedeniyle sınır kapılarında alınan önlemler sonucunda transit rejimine tabi yüklerin sevk işlemlerinde yaşanan beklemeler karşısında desteğini sürdürmek amacıyla Mersin Limanından karayolu ve demiryolu ile çıkış yapan veya yapacak olan transit rejime konu konteynerlerin ardiye tutarları ve transit yük taşıyan araçların fuzuli işgaliye ücretlerinde uyguladığı indirimi 30 Eylül tarihine kadar uzattı.

Buna göre, Transit Konteyner Ardiye Dry konteynerde 1-7 gün arası ücretsiz, 8-15 gün arası yüzde 25, 16 gün ve üzerine ise yüzde 50 indirim uygulanacak. Soğutma tertibatlı (reefer) konteynerde de indirim tutarları 1-7 gün arası yüzde 20, 8-15 gün arası yüzde 30, 16 gün ve üzeri yüzde 50 olacak. Transit araç fuzuli işgaliye ücretlerinde ise yüzde 50 indirim uygulanacak.

Öte yandan MIP, gemiden gemiye ihrakiye tedarikinde yüzde 40 indirim uygulamasına da devam ediyor. 2 Nisan’da başlayan indirim 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA