MERSİNLİLER MASKE ZORUNLULUĞU İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER MASKE ZORUNLULUĞU İSTİYOR!


 

Mersin, son günlerde artan vaka sayıları ile dikkat çekiyor. Buna karşılık tedbirlerin yetersizliği ise vatandaşlar tarafından eleştiri konusu olurken, sokağa çıkarken maske zorunluluğu getirilmesini istediler.

SERKAN TULTAK

Pandeminin görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bugüne geçen sürede, en az vakanın görüldüğü Mersin, tedbirler konusunda yakaladığı bu başarısını artık kaybetti. Kurban Bayramı ve vaka saylarının yüksek olduğu Gaziantep, Kilis, Adana, Konya, Ankara, Şanlıurfa gibi illerden kente gelişlerin artması, plajlarda denetim yetersizliği, sokak düğünlerinin kontrolsüzlüğü, toplanmaların önüne geçilmemesi Mersin’i ilk 10’a yerleştirirdi.

HASTANELER ALARM VERİYOR

Resmi makamlardan açıklama yapılmazken, en somut açıklamayı yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kentte bayramdan sonra koronavirüs vakalarında hızlı bir artış yaşandığına dikkat çekerek, "Bizim hastanemizde de yüzde olarak artış oldu. Şu an için yatak sıkıntımız yok fakat ilerleyiş hızlı. Bu biraz üzücü bizim açımızdan" demesi, hastanelerin alarm verdiği yorumlarına yol açtı.

MASKE YASAĞI GETİRİLMELİ

Mersinliler maske yasağı getirilmesi konusunda hem fikir olurken, denetimlerin yetersizliğinden de şikayet ettiler. Vatandaşlar özellikle, minibüslerin fazla ve maskesiz yolcu alması ile denetim esnasında kurallara uyulması, denetim bittikten sonra kuralların terk edilmesine dikkat çektiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA